Lukuaika: 2 minuuttia

Live-musiikkia, nykysirkusta ja näyttely ruskeasta sateenkaarivähemmistöstä – Lue räppäri Yeboyahin vinkit kulttuurikeskus Stoan syksyn tapahtumiin

Haluaisitko ravistella ajatuksiasi kantaa ottavan rap-musiikin tai rakenteellisen syrjinnän näkyväksi tekevän valokuvanäyttelyn parissa? Vai onko hämmästyttävää taituruutta ja elektroakustista musiikkia sisältävä nykysirkus enemmän sinun juttusi? Itäkeskuksessa sijaitsevan kulttuurikeskus Stoan syksy on pullollaan kiinnostavia elämyksiä ennakkoluulottomille ja kulttuurinnälkäisille kaupunkilaisille. Tunteiden kirjo on laaja – Stoan tapahtumissa voi niin viihtyä, virkistyä, sivistyä kuin liikuttuakin.

Hehkutettu rap-artisti Yeboyah tarjoilee 17. marraskuuta energisen Stoa Black Box -keikan yhdessä ystävänsä ja kollegansa Hassan Maikalin kanssa. Kantaa ottavista sanoituksistaan tuttu ja lasikattoja rikkova räppäri valitsi myös omat suosikkinsa Stoan syksyn ohjelmistosta. Lue, mistä Yeboyah innostui, ja varaa lippusi syksyn moniulotteisimpiin tapahtumiin osoitteessa stoa.fi.

Kovassa nosteessa oleva rap-artisti Yeboyah nousee Itäkeskuksessa sijaitsevan kulttuurikeskus Stoan lavalle 17. marraskuuta.

Yeboyahin tärpit Stoan syksyyn

Meistä – About Us, Aleksandra Lemken valokuvanäyttely 11.10.–31.10.​
Vapaa pääsy.

Aleksandra Lemken valokuvanäyttely kertoo etnisiin vähemmistöihin kuuluvista ja rodullistetuista LHBTIQ+-ihmisistä Suomessa. Näyttely haastaa sateenkaariyhteisön valkoisuuden ja tuo näkyviin yhteiskunnassa ilmenevän moniperustaisen syrjinnän.

Yeboyah: ”Näyttelyn aihe on tosi mielenkiintoinen ja merkityksellinen. Juuri tällaiset kuvat ja tarinat luovat meidän queer-ihmisten historiaa ja tuovat tarinoitamme suuren yleisön tietoisuuteen.”

Sonya Lindfors: Camouflage​ 19.10, 21.10.–23.10.
Liput 31,50/24,50/17,50 €.

Koreografi Sonya Lindforsin ja työryhmän nykytanssiteos Camouflage tarkastelee katsomista ja katsomisen politiikkaa. Useasta päällekkäisestä kerroksesta rakentuu maasto, jossa asiat vuoroin paljastuvat ja peittyvät. Lindfors on tunnettu töistä, jotka pyrkivät muun muassa ravistelemaan alistavia valtarakenteita.

Yeboyah: ”Olen nähnyt kerran aikaisemmin Sonyan teoksen, ja se oli minulle hyvin merkittävä kokemus. Vaikutuin ja liikutuin täysin. Sen lisäksi että Sonyan taide herättää vahvoja tunteita, sen myötä voi myös oppia tarkastelemaan itseään ja ympäröivää maailmaa uudessa valossa.”

Stoa Black Box: NCO + Turisti + ez + Slani 27.10.
Liput 15/10,5 €.

Miltä kuulostaa tämän hetken rap-musiikki Suomessa? Stoa Black Box esittelee neljä kiinnostavaa tulokasta, jotka tuovat raikkaan ja omaleimaisen tuulahduksen kotimaisen rap ja R’n’B -musiikin kentälle.

Yeboyah: ”Keikan artistikattaus on tosi kova! Tiedän, että koko nelikko tekee loistavaa musiikkia. Parin viime vuoden aikana on tullut monia mielenkiintoisia uusia artisteja, ja on siistiä päästä katsomaan heitä viimein livenä.”

Stoa Black Box: Yeboyah & Hassan Maikal 17.11.
Liput 15/10,5 €.

Keikalla kuullaan kahta kantaa ottavaa, kovassa nosteessa olevaa rap-artistia. Emma-ehdokkaanakin nähty Yeboyah on tunnettu rakenteellista syrjivää koskevista sanoituksistaan ja vahvasta lavapreesensistään, kun taas rap-lupaus Hassan ottaa estradit haltuun valovoimaisella esiintymisellään.

Yeboyah: ”Olemme tehneet pitkään yhdessä musiikkia Hassanin kanssa, ja hyvä meininkimme välittyy varmasti myös ulospäin. Luvassa on rakkaudentäyteinen keikka, jolta jengi lähtee toivottavasti kotiin taskut täynnä energiaa.”

Race Horse Company: Club Carousel
Liput 15/10,50 €.
Dinner ravintola Skuttassa + Club Carousel 54/49,50 € (1.–2.12.)
26.–27.11. klo 19
Lisäesitykset 1.–2.12. klo 19

Palkittu nykysirkusryhmä Race Horse Company yhdistää voimansa elektroakustisen Drapes 247 -yhtyeen kanssa. Lopputuloksena on ainutlaatuinen live-musiikkia ja nykysirkusta sisältävä esitys, joka tarjoaa huumorilla ja hurjilla yllätyksillä höystettyä rentoa menoa.

Yeboyah: ”Olen harrastanut pienempänä sirkusta, ja laji kiinnostaa minua edelleen tosi paljon. Sirkus on jäätävän upea ja jännittävä taiteenmuoto, jossa ihmiskeho viedään usein äärimmilleen. Se tarjoaa myös tietynlaista todellisuuspakoa ja avaa ikkunan uusiin maailmoihin.”

  • 8.10.2021
  • Kirjoittanut voima