Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa?
Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa ja uudistamisessa.
Kävijä voi täydentää ruokaperinteisiin liittyvää sanapilveä omilla ajatuksillaan. Myös kuva tulevaisuuden perinneruoista muodostuu kävijöiden kommenteista. Tuoksut johdattavat omiin ruokaperinnemuistoihin ja alueelliset perinneruoat tulevat tutuksi onnenpyörää pyöräyttämällä. Yhteinen pöytä esittelee eri juhlien, kulttuurien ja yhteisöjen tärkeitä perinneruokia.