Events at Hotelli- ja ravintolamuseo
NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty?
Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa? Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa […]
Näyttelyiden yleisöopastukset syksyllä 2025
Syksyn 2025 kattauksestamme löydät innostavia yleisöopastuksia. Opastuksille voit osallistua museon pääsymaksulla tai Museokortilla. Opastukset kestävät noin 45 minuuttia. Oppaana toimii museolehtori Aino Malminen. Mukaan mahtuu noin 20 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista. To 14.8.2025 kello 17.00 NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? Taiteiden yön aloituksena tarjoamme opastuksen ruokaperinteistä kertovaan näyttelyymme. Oppaan johdolla pohdimme ruokaperinteiden moninaisuutta. Samalla […]
Taiteiden yö Hotelli- ja ravintolamuseossa – Sadonkorjuu!
Taiteiden yönä 14.8.2025 Hotelli- ja ravintolamuseoon on vapaa pääsy kello 17–21. Tervetuloa säilömään talteen kesämuistoja, maistelemaan satokauden herkkuja sekä osallistumaan citykanin seikkailuihin! Kello 17 alkaen maistiaisia Ravintola Kuurnan kasvispuodista, niin kauan kuin maistiaisia riittää Kello 17 opastus näyttelyyn NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? Oppaan johdolla pohditaan ruokaperinteiden moninaisuutta. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa, ei ennakkoilmoittautumista. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. […]
Kuohuvat kymmenet – ravintolavalokuvia 1960- ja 1970-luvuilta
Suomessa 1960- ja 1970-luvut olivat murroksen ja kehityksen aikaa. Elintaso nousi, Suomi kaupungistui, nuorisokulttuuri vahvistui. Myös ravintolakenttä koki mullistuksia. Miten yhteiskunnan muutokset ja murrosaika näkyivät ravintoloissa ja niiden asiakkaissa? Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin pohjautuva valokuvanäyttely pureutuu kuohuviin vuosikymmeniin ravintoloiden näkökulmasta. Museon valokuvakokoelmia täydennetään näyttelyn aikana yhdessä yleisön kanssa, lue lisää valokuvakeruusta. Oheisohjelmisto sisältää muun muassa aikalaismuisteluita. […]
Ruokalähetin päiväkirja
Alustatalous ja ruokalähetit ovat keskeinen tämän hetken ilmiö ravintola-alalla. Hotelli- ja ravintolamuseon pienoisnäyttelyssä käsitellään lähettien työarkea heidän itsensä näkökulmasta. Millainen on ruokalähetin tyypillinen työpäivä tai onko sellaista? Millaisissa olosuhteissa lähetti työskentelee? Liittyykö työhön haasteita tai ilonaiheita? Pienoisnäyttely pohjautuu vuosina 2024 ja 2025 toteutettavaan ruokalähettien työn valokuva- ja haastattelutallennukseen. Yhteistyökumppanina Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja PAM […]