Events at Hotelli- ja ravintolamuseo

Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa? Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa […]

Hotelli- ja ravintolamuseo ja Helsingin työväenopisto järjestävät alkuvuonna 2025 yhteisen ruokaperinteitä käsittelevän luentojen sarjan Hotelli- ja ravintolamuseossa. NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? tarjoaa erilaisia näkökulmia ruokaperinteisiin ja liittyy museon samannimiseen näyttelyyn. Luentosarjan aloittaa tutkimusprofessori Minna Kaljonen Suomen ympäristökeskuksesta. Hänen aiheensa on Ruokakulttuuri ja -perinteet voimavarana siirryttäessä kestävään ruokavalioon. Ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan mahtuu 3o ensimmäistä. […]

Hotelli- ja ravintolamuseo ja Helsingin työväenopisto järjestävät alkuvuonna 2025 yhteisen ruokaperinteitä käsittelevän luentojen sarjan Hotelli- ja ravintolamuseossa. NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? tarjoaa erilaisia näkökulmia ruokaperinteisiin ja liittyy museon samannimiseen näyttelyyn. Kulttuurintutkija ja tietokirjailija Liisa Kasken aiheena on Suomalainen kasvisruokaperinne: löytöretki juurille. Tule kuuntelemaan innostava luento ja tutustu samalla näyttelyyn! Ei ennakkoilmoittautumista. […]