Events at Hotelli- ja ravintolamuseo

Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa? Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa […]

Ruokahetkiin liittyy erilaisia tunteita ja muistoja. Pajassa rakennamme osallistujien kanssa yhteisen tarinapöydän, jonka ääressä voimme jakaa ruokaan ja juomaan liittyviä merkityksiä. Tunnelma pajassa on lämminhenkinen ja arvostava. Ajankohta: 15.4.2025 kello 17.00 Kesto: 1,5 tuntia Kieli: suomi Osallistujamäärä: 20 osallistujaa Hinta: 15 € per osallistuja, Museokortilla 10 € per osallistuja (ALV 0 %, emme peri yleishyödyllisestä toiminnastamme […]

Suomessa 1960- ja 1970-luvut olivat murroksen ja kehityksen aikaa. Elintaso nousi, Suomi kaupungistui, nuorisokulttuuri vahvistui. Myös ravintolakenttä koki mullistuksia. Miten yhteiskunnan muutokset ja murrosaika näkyivät ravintoloissa ja niiden asiakkaissa? Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin pohjautuva valokuvanäyttely pureutuu kuohuviin vuosikymmeniin ravintoloiden näkökulmasta. Museon valokuvakokoelmia täydennetään näyttelyn aikana yhdessä yleisön kanssa, lue lisää valokuvakeruusta. Oheisohjelmisto sisältää muun muassa aikalaismuisteluita. […]