Events at Hotelli- ja ravintolamuseo

Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa? Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa […]

Hotelli- ja ravintolamuseo ja Helsingin työväenopisto järjestävät alkuvuonna 2025 yhteisen ruokaperinteitä käsittelevän luentojen sarjan Hotelli- ja ravintolamuseossa. NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? tarjoaa erilaisia näkökulmia ruokaperinteisiin ja liittyy museon samannimiseen näyttelyyn. Luentosarjan aloittaa tutkimusprofessori Minna Kaljonen Suomen ympäristökeskuksesta. Hänen aiheensa on Ruokakulttuuri ja -perinteet voimavarana siirryttäessä kestävään ruokavalioon. Ei ennakkoilmoittautumista. Mukaan mahtuu 3o ensimmäistä. […]

Kuvataiteilija Anu Tuomisen ruokaa ja juomaa käsittelevät, värikkäät ja leikkisät teokset ovat vallanneet Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-ydinnäyttelyn. Näyttely tarjoaa löytämisen, oivaltamisen ja ihmettelyn iloa. Mitä ajatuksia herättävät leirinuotiolle piiloutuneet metsäneläimet tai baaritiskin oluttölkeistä karkaavat mehiläiset? Tuominen käyttää teoksissaan kierrätysmateriaaleja ja käsityötekniikoita. Teoksille tyypillistä on kirpputorien arkisten esineiden oivaltava hyödyntäminen ja huumori. Tuominen tunnustautuu intohimoiseksi kerääjäksi, […]

Tule tapaamaan taiteilija Aurinkokuivattuja porkkanoita -näyttelyn takana ja kuulemaan näyttelystä, sen teoksista sekä Anu Tuomisen työstä taiteilijana. Anu Tuomisen näyttely Aurinkokuivattuja porkkanoita on esillä Hotelli- ja ravintolamuseossa 31.1.-6.4.2025. Osallistuminen pääsylipulla tai Museokortilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Hotelli- ja ravintolamuseo ja Helsingin työväenopisto järjestävät alkuvuonna 2025 yhteisen ruokaperinteitä käsittelevän luentojen sarjan Hotelli- ja ravintolamuseossa. NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? tarjoaa erilaisia näkökulmia ruokaperinteisiin ja liittyy museon samannimiseen näyttelyyn. Kulttuurintutkija ja tietokirjailija Liisa Kasken aiheena on Suomalainen kasvisruokaperinne: löytöretki juurille. Tule kuuntelemaan innostava luento ja tutustu samalla näyttelyyn! Ei ennakkoilmoittautumista. […]