Events at Hotelli- ja ravintolamuseo

Syksyn 2025 kattauksestamme löydät innostavia yleisöopastuksia. Opastuksille voit osallistua museon pääsymaksulla tai Museokortilla. Opastukset kestävät noin 45 minuuttia. Oppaana toimii museolehtori Aino Malminen. Mukaan mahtuu noin 20 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista. To 14.8.2025 kello 17.00 NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? Taiteiden yön aloituksena tarjoamme opastuksen ruokaperinteistä kertovaan näyttelyymme. Oppaan johdolla pohdimme ruokaperinteiden moninaisuutta. Samalla […]

Suomessa 1960- ja 1970-luvut olivat murroksen ja kehityksen aikaa. Elintaso nousi, Suomi kaupungistui, nuorisokulttuuri vahvistui. Myös ravintolakenttä koki mullistuksia. Miten yhteiskunnan muutokset ja murrosaika näkyivät ravintoloissa ja niiden asiakkaissa? Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin pohjautuva valokuvanäyttely pureutuu kuohuviin vuosikymmeniin ravintoloiden näkökulmasta. Museon valokuvakokoelmia täydennetään näyttelyn aikana yhdessä yleisön kanssa, lue lisää valokuvakeruusta. Oheisohjelmisto sisältää muun muassa aikalaismuisteluita. […]

Alustatalous ja ruokalähetit ovat keskeinen tämän hetken ilmiö ravintola-alalla. Hotelli- ja ravintolamuseon pienoisnäyttelyssä käsitellään lähettien työarkea heidän itsensä näkökulmasta. Millainen on ruokalähetin tyypillinen työpäivä tai onko sellaista? Millaisissa olosuhteissa lähetti työskentelee? Liittyykö työhön haasteita tai ilonaiheita? Pienoisnäyttely pohjautuu vuosina 2024 ja 2025 toteutettavaan ruokalähettien työn valokuva- ja haastattelutallennukseen. Yhteistyökumppanina Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja PAM […]

Rento ja tarinallinen tasting vie sinut nostalgiselle makumatkalle 1960- ja 1970-luvuille, Kuohuvat kymmenet -näyttelyn aikakauteen. Taustalla soivat ajan hittibiisit. Maistelemme neljää mietoa alkoholijuomaa, jotka olivat vuosikymmenten uutuuksia tai suosikkeja. Osallistujia mahtuu mukaan 20. Osallistuminen vain ennakkolipulla ja 18-vuotta täyttäneille. Liput myynnissä verkkokaupassamme, https://holvi.com/shop/hotellijaravintolamuseo/ Hinta: 30 € / henkilö, sisältää ohjatun maistelun, juomamaistiaiset ja sisäänpääsyn museoon. Museokortilla […]

Sukella kanssamme kuohuville 1960- ja 1970-luvuille! Miten yhteiskunnalliset muutokset ja murrosaika näkyivät ravintoloissa ja niiden asiakkaissa? Ohjelmassa näyttelyopastus, luento ja nostalginen päivädisko. Tapahtuma on osa Kuohuvat kymmenet -näyttelyä. Ohjelma: klo 12 Opastus Kuohuvat kymmenet -näyttelyyn: Ravintolat yhteiskunnan näyttämöinä, käsikirjoittaja, amanuenssi Tiina Kiiskinen klo 13 Luento: Ulos kaapista myös ravintolassa – sateenkaarevaa ravintolahistoriaa, tutkija ja tietokirjailija Kati Mustola klo […]