Events at Hotelli- ja ravintolamuseo

Onko ruokaperinne sama asia kuin perinneruoat? Voiko perinteitä ostaa ruokakaupasta? Onko pizza suomalainen perinneruoka? Miksi pöydän pitää notkua herkkuja juuri jouluna ja eid-juhlassa? Hotelli- ja ravintolamuseon NAM YÖK HÄH on ruokaperinteillä herkutteleva näyttely, joka käsittelee ruokaperinteiden muodostumista ja merkitystä, pureskelee perinteisiin liittyviä myyttejä, haastaa näkemään perinneruoat toisin sekä pohtii ravintoloiden ja ruokakaupan roolia perinteiden vaalimisessa […]

Kuvataiteilija Anu Tuomisen ruokaa ja juomaa käsittelevät, värikkäät ja leikkisät teokset ovat vallanneet Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-ydinnäyttelyn. Näyttely tarjoaa löytämisen, oivaltamisen ja ihmettelyn iloa. Mitä ajatuksia herättävät leirinuotiolle piiloutuneet metsäneläimet tai baaritiskin oluttölkeistä karkaavat mehiläiset? Tuominen käyttää teoksissaan kierrätysmateriaaleja ja käsityötekniikoita. Teoksille tyypillistä on kirpputorien arkisten esineiden oivaltava hyödyntäminen ja huumori. Tuominen tunnustautuu intohimoiseksi kerääjäksi, […]