Zaachariaha Fielding ja Michael Ross edustavat Australiaa Euroviisuissa ja esiintyvät One Milkali (One Blood) -kappaleensa videolla trendikkään vähäpukeisina.

MusiikkiKirjoittanut Miia Vistilä

Nakuilua, huumoria ja ysäriä

Alastomuus on yksi tämän vuoden Euroviisujen trendeistä.

Lukuaika: 2 minuuttia

Nakuilua, huumoria ja ysäriä

Zaachariaha Fielding ja Michael Ross edustavat Australiaa Euroviisuissa ja esiintyvät One Milkali (One Blood) -kappaleensa videolla trendikkään vähäpukeisina.

ViisukatsomoViisukatsomo

Miia Vistilä kertoo miten skene toimii ja vinkkaa parhaat show’t, biisit ja videot.

Ihonvärisissä pikkuhousuissa ysäribiitin tahtiin esiintyvä Suomen edustaja on monen viisutrendin ytimessä.

Vaatteisiin verhoamatonta ihoa ja ihonvärisellä trikoolla taiottuja alastomuusilluusioita on nähty Euroviisuissa ennenkin, mutta yleensä niillä on haettu seksuaalista karismaa. Suomalaisessa viihteessä alaston tai puolialaston miesvartalo, joka elokuvissa usein kuvataan takaapäin saunasta veteen juoksemassa, kuvastaa kuitenkin vaatimusten ja normien ulkopuolelle asettumista, vapautta olla oma itsensä. 

Vapaudesta olla oma itsensä lauloi Käärijä viime vuonna ja siitä laulavat myös monitaiteilija Teemu “Windows95man” Keisteri ja ääninäyttelijänäkin tunnettu Henri Piispanen tänä vuonna. No Rules! -biisin tarinan opetus on, että vaikka joitain sääntöjä pitää noudattaa, voi silti olla oma hölmöilevä ja omaperäinen itsensä. Nähtäväksi jää, miten se tänä vuonna kilpailussa otetaan vastaan. 

Biisi on selvittänyt tiensä viisulavalle sääntöjä väistellen, seuraten ja niihin sopeutuen. Logot piti blurrata, mutta nimen sai pitää. UMK:n lavalla nähty farkkumuna oli liian suuri ja piti vaihtaa Malmön kisaa varten pienempään, mutta entisestäänkin pienentyneet pikkuhousut pääsivät sensuuriseulasta läpi.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Alastomuus sinänsä onkin tänä vuonna viisutrendi, joka näkyy etenkin kappaleiden musiikkivideoilla. 

Australian edustajan Electric Fields -duon biisin nimen One Milkali (One Blood) alkuosa on aboriginaalien jangkundjaran kieltä. Videolla rakastavaiset kohtaavat, mutta alastomat kehot jäävät harteista alaspäin kameranalan ulkopuolelle.

Suuremmassa määrin seksuaalis-sensuellia paljasta pintaa tarjoavat videoillaan esimerkiksi Belgian Mustii sekä viisulavallakin varsin avoimesti kehoaan näyttävä Slovenian Raiven.

Paljaat pyllyt viisulavalle tuo pyörimään myös Espanjan Nebulossa.

Mitä Käärijä edellä…

Huumori on vaikea laji ja Euroviisuissa siinäkin kilpaillaan tosissaan. Windows95manin kanssa huumoriviisukategoriassa kilpailee tänä vuonna kaksi vedonlyöjien kärkeen veikkamaan kappaletta: 

Kroatian Baby Lasagnaa on syytetty Käärijän matkimisesta Rim Tin Tagi Dimissä, vaikka biisi sinänsä on omaperäinen. Varsinkin lavashowsta voi bongailla kikkoja, kuten jättikokoiset puhvihihat, omaperäiset hassut tanssiliikkeet, räppäys ja genren vahtaminen kesken biisin, joiden inspiraationlähteenä saattoi olla Käärijän viime vuoden show. 

Alankomaiden Joost Kleinin Europapa taas on kuin synteesi viime vuoden UMK:n kärkikaksikosta. Ehkä jotain tällaista saataisiin, jos tekoälyä pyydettäisiin yhdistämään Cha Cha Cha ja Samaa taivasta katsotaan sekä 2 Unlimitedin ysärihitti No Limits!

90-lukua ja käärijämäistä paitaestetiikkaa voi bongata myös Britannian Olly Alexanderin Dizzy-biisistä.  Syvimmälle ajan henkeen taitaa silti sukeltaa Itävallan Kaleen biisillään We Will Rave. Ysärivaikutteita kuullaan monessa muussakin biisissä. Tästä ysärikimarasta Windows95man yrittää erottautua tekemällä No Rules!-biisistä vielä alkuperäistäkin ysärimmän, Enigmasta ja Gregorianista muistuttavan Spa Mixin.

No Rules! ei ehkä jää Cha Cha Chan tavoin ikivihreäksi euroviisukappaleeksi, mutta hyvän maun rajoja ja kilpailun sääntöjä koettelevasta esityksestä se ainakin muistetaan.

Ensi viikolla nähdään, miten Windows95man pärjää viisuissa ja Ruotsi viisuisäntänä. Tapahtuman ajaksi Malmöön odotetaan mielenosoituksia kilpailuun osallistuvaa ja häikäilemätöntä sotaa palestiinalaisia vastaan käyvää Israelia vastaan. Todennäköisesti myös viisukatsomosta voi yrittää bongailla Palestiinan lippuja, vesimeloneja ja muita rauhan puolesta kantaa ottavia symboleja.