YleinenKirjoittanut Raimo Pesonen

Erään kolumnin jälkisanat

Lukuaika: < 1 minuutti

Erään kolumnin jälkisanat

Mitä voi sanoaMitä voi sanoa

Yleistä ääneenajattelua ja vapaita hajahuomioita.

Raimo Pesonen on helsinkiläinen kirjailija, kulttuurin seka- ja pätkätyöläinen sekä ankara Dr. Gunnin varhaistuotannon fani, joka jaksaa uskoa ihmisessä oleviin positiivisen muutoksen mahdollisuuksiiin.

Yhden kriisi, toisen mahdollisuus on nyt julkaistu myös katukulttuurilehti Isossa numerossa.

Kolumnin kirjoittamisen jälkeen varallisuuden uusjaosta, euron kriisistä ja Kreikan tilanteesta on puhuttu suhteellisen paljon, vaikka ei mitään mullistavan uutta ei ole tapahtunut. Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksen johtaja, professori Pertti Haaparanta arvioi Vihreässä langassa, että kriisistä tehtiin väärä analyysi, josta seurasivat väärät keinot sen ratkaisemiseen. ”Omituisen silmänkääntötempun avulla yritysten rahoituskriisi on muutettu valtioiden velkakriisiksi. — Nyt Kreikka on kuitenkin joutunut vastaamaan Saksan ja Ranskan pankkien vastuista.”

Silmänkääntötemppujen seurauksista, kuten Kreikan imeväiskuolleisuuden kasvusta 43 prosentilla julkaistaan uusia tietoja. Suomi on puolestaan antanut Kreikan hallitukselle henkistä tukea pääministeri Kataisen kannustuksen muodossa: ”Kriisin hoito vaatii vastuullista politiikka ja se on tasan, mitä te olette tehneet täällä.”