YleinenKirjoittanut satu taskinen

Mieltä miellyttäviä sanoja

Lukuaika: < 1 minuutti

Mieltä miellyttäviä sanoja

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Satu Taskinen

Kun kirjaimeton aika on takana, sitä ei enää saa takaisin.

Oli tässä toisen kirjailijan kanssa puhetta lukemisesta ja lapsista. Puhuimme tuntemiemme, alta kouluikäisten lasten kiinnostumisesta kirjaimiin ja siitä, koska itse opimme lukemaan. Meistä kumpikin tajusi oppineensa kirjoittamaan ennen kuin lukemaan. Se sai meidät nauramaan. Emme olleet varmoja, onko järjestys sanatyöntekijälle oikea.

Koulussa oli selkeästi sellainen henki, että joka oppii jotain toisia aikaisemmin, voittaa. Nyt vähän tuntuu siltä, että kaikkea mainos- ja muuta sanaroskaa on kaupungin seinissä niin paljon, että jos sen lukemiselta jotenkin voi välttyä, niin hyvä. Suojelumielessä. Kun kirjaimeton aika on takana, sitä ei enää saa takaisin.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Mutta. On katukuvassa myös ilahduttavia kirjaimia, sanoja, lauseita ja sitaatteja. Tässä niistä yksi, joka palaa usein mieleen.

”The Ancients Stole All Our Great Ideas”

Kyseessä on näyttelyn nimi paikassa Kunsthistorisches Museum.

Tässä näyttelyssä taiteilija Ed Ruscha on irrottanut luonnossa esiintyviä tai ihmisen tekemiä objekteja tutuista ympäristöistään ja asettanut ne vierekkäin tunnettujen taideteosten kanssa. Taitelija vertaa ja selittää teoksia näin uudessa perspektiivissä. Näyttely on sarjan osa.