YleinenKirjoittanut Oona Juutinen

Sano se kikkarein

Lukuaika: < 1 minuutti

Sano se kikkarein

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Oona Juutinen

Unohtumaton kakkaviesti amsterdamilaisille.

On tosiaan kevät. Ja kärpäset. Kevään saapuessa nimittäin koirankakkaongelma nostaa rumaa päätään Amsterdamissa. Suomessa nelijalkaiset pääsevät yleensä luonnon kutsuessa toimittamaan asiansa metsiin, pensaisiin ja muihin vastaaviin paikkoihin. Täällä taas ei luontoa juuri ole, joten suurin osa jätöksistä lasketaan suoraan jalkakäytävälle ja myös jätetään siihen. Paska homma.

Nyt koiranomistajille on ryhdytty jakamaan sakkoja entistä ahkerammin, ja kakkaa vastaan oikein kampanjoidaan.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Jokaisessa kaupunginosassa jaetaan kuukausittain pieni infolehtinen, jossa kerrotaan alueen uutiset, kuulumiset ja muistutetaan ihmisille miten missäkin tulee käyttäytyä. Viimeisimmässä numerossa puhuttiin perusjuttujen lisäksi myös kakka-asioista. Ja jotta viesti ei missään nimessä jäisi epäselväksi. oli sitä elävöitetty aikamoisella kuvalla.

Siivouspakko!

Mitä tähän voi enää lisätä. Kirjallisen ilmaisun vankimmankin kannattajan on toisinaan todettava, että vaikka kuva ei välttämättä kertoisikaan tuhatta sanaa enemmän, voi yksi kuva jättää siitä kirjoittavan jotakuinkin sanattomaksi.