YleinenKirjoittanut Oona Juutinen

Linkkivinkkejä

Lukuaika: < 1 minuutti

Linkkivinkkejä

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Oona Juutinen

Laiska toimittaja kirjoittaa listan.

Listamuotoiset jutut ovat kuuminta hottia aikakauslehtimaailmassa, sillä helppolukuiset listat palvelevat niin laiskoja lukijoita kuin laiskoja toimittajiakin. Erityisesti erilaiset muoti- ja naistenlehdet ovat listoja pullollaan. 69 tajunnanräjäyttävää seksivinkkiä sinulle ja Hänelle! Syksyn kymmenen kuuminta trenssiä! Kuusi kivaa kakkua kurpitsasta!

En kuitenkaan ajatellut jakaa seksineuvoja enkä ruokareseptejä, kumpikaan kun ei ole erikoisalaani. Sen sijaan ajattelin jakaa kanssanne muutamia linkkivinkkejä. Internet on siitä hieno asia, että se on tulvillaan kaikenlaista kiinnostavaa materiaalia, mutta suurin haaste on helmien suodattaminen kaiken kuran seasta. Siispä: tässä viisi kuuminta linkkiä tälle perjantaille!

mainos

1. Strangers In A Tangled Wilderness -kollektiivin zinet, sarjakuvat, artikkelit ja novellit. Jotkut kollektiivin tuotoksista ovat niin hienoja, että ne on ehdottomasti tilattava käsin lehteiltäviksi, mutta rahattomat ilahtuvat tiedosta, että kaikki materiaali on myös ladattavissa ilmaiseksi.

2. Birds Before The Storm, yksi suosikkiblogejani. Magpie Killjoy kirjoittaa ekoanarkismista, steampunkista ja noin miljoonasta muusta mielenkiintoisesta aiheesta. Lisäksi voimme kohottaa kansallista itsetuntoamme lukemalla postauksen siitä, miksi tämä rakastaa Suomea. Kannattaa myös katsastaa tämä demolevytys. Haitarimusiikki ei ole kenties koskaan ennen ollut yhtä poliittista eikä kuulostanut yhtä hyvältä!

3. Lista syitä, miksi kaikkien tulisi lopettaa MySpace- ja Facebook -tilinsä. Avoimen lähdekoodin puolustuspuhe, joka vaatii loppua suurten firmojen tukemiselle. Enemmän oikeita ystäviä, vähemmän mainoksia sekä informaation tarjoamista työnantajille, poliisille ja CIA:lle!

4. Niille, jotka eivät jaksa lukea, on tarjolla anarkistista faktaa ja fiktiota mp3-muodossa. Audio Anarchy -sivustolta voi ladata niin Emma Goldmanin esseitä kuin myös CrimethIncin eeppisiä manifesteja missä tahansa kuunneltaviksi.

5. Ja viimeisenä vaan ei suinkaan vähäisimpänä A Softer World -nettisivujen valokuvasarjisarkisto. Sillä kuten me kaikki toivottavasti tiedämme: being in love is totally punk rock!