YleinenKirjoittanut Milja Rämö

Maailma pienoiskoossa

Lukuaika: < 1 minuutti

Maailma pienoiskoossa

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Milja Rämö

Kukkulalla on koulu, jossa sähkökatkokset muistuttavat ulkomaailmasta.

Mahindra United World College of India, kouluni, on täynnä idealisteja eri puolilta maapalloa. Löytyy ihmisiä Australiasta Kolumbiaan ja kaikkialta sieltä väliltä. Kaipa koulumme on kuin maailma pienoiskoossa.

Jokainen meistä tuo tänne tullessaan mukanaan myös menneisyytensä, kulttuurinsa, arvomaailmansa ja ajatuksensa. Vuoden aikana sitä on päätynyt kuuntelemaan guinealaista teknoa, panamalaista reggaetonia ja tietenkin Bollywoodin hittibiisejä. Tietysti ystäväni ovat päätyneet kuuntelemaan Scandinavian Music Groupia ja Egotrippiä, musiikkia kielellä, joka tiibetiläistä ystävääni lainaten kuulostaa 5-vuotiaiden keksimältä.

mainos

Vuoden aikana kouluumme on ehtinyt kehittyä oma kulttuuri, joka tosiaan on sekoitus vähän kaikkea. Itsekin olen oppinut ymmärtämään paljon paremmin ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Tänne tullessa ajattelin olevani erittäin suvaitsevainen. Suvaitsevaisuuteni oli kuitenkin valikoivaa. Aloin huomata, että oppilaat, jotka opiskelivat taloustietoa, ärsyttivät minua. Ajattelin, että helkkarin kapitalistit. Sama jatkui, kunnes aloin kyseenalaistamaan omaa suvaitsevaisuuttani. Nyt osa ”helkkarin kapitalisteista” on parhaimpia ystäviäni kampuksella. Vasta kun avasin oman mieleni uusille ajatuksille ja ideoille, olen oppinut niin paljon enemmän. Tällainen oppiminen onkin kaikkein tärkeintä tällaisessa paikassa.

Ennen kun tulin tänne ajattelin, että olisin enemmän kosketuksessa Intiaan. Loppujen lopuksi päädyin asumaan erityksissä olevalle kukkulalle 70 eri kansalaisuutta edustavan oppilaan kanssa. Kukkulaltamme näkee laakson pienet maalaiskylät, joista joskus kantautuu juhlien aikaan musiikkia tännekin asti. Viikoittain käymme kylissä tekemässä vapaaehtoistyötä ja viikonloppuisin päädymme usein Puneen, läheiseen kaupunkiin, viettämään aikaa.

Kuitenkin kukkulamme on todella pieni maailma oikeaan Intiaan verrattuna. Toki Intia tännekin asti päätyy muun muassa jokapäiväisten sähkökatkosten muodossa. Ne tuovat jännitystä tänne kampuksenkin elämään.