HenkilökohtaistaKirjoittanut jukka vuorio

Ihan kreisit päivät

Lukuaika: 2 minuuttia

Ihan kreisit päivät

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Jukka Vuorio

Suomalaiset tykkäävät ryysiksestä ja melkein normaalihintaisista tavaroista.

En tiedä mutta kuulin kavereilta, että Stockmannilla on meneillään Hullut Päivät. Silloin Suomen suurimmassa tavaratalossa on viiden päivän ajan alennusmyynti.

Eivät ne päivät minua ärsytä tai haittaa, mutta en ymmärrä niitä.

mainos

Eikös Stockmannilla käydä ostoksilla siksi, että siellä on vähän kalliimpaa kuin muualla? Että voidaan näyttää itselle ja etenkin muille, että minulla on varaa käydä täällä.

Eikö alennusmyynti vie vähän niin kuin pohjan koko siltä kalliissa kaupassa käymisen idealta? Silloinhan kaikenmaailman tavalliset pulliaiset pääsevät ostamaan normaalisti kalliita tavaroita melkein normaaleilla hinnoilla.

Jos ideana on se, että saa tavaroita halvemmalla kuin muina päivinä, niin ei siihen Hulluja Päiviä tarvita. Tuolla on kuulkaa ihan vuoden ympäri auki kauppoja, joista saa joka päivä halvalla.

Eikö tavallaan olisi loogisempaa, että Stockmannin Hullut Päivät olisi tapahtuma, missä hinnat olisivat viiden päivän ajan vielä tavallistakin kalliimmat? Silloin vasta olisikin aikamoista kulkea tuolla kaupungilla Hullut Päivät -muovikassin kanssa. Minä ainakin säästäisin tämän vuoden muovikassin, ja sitten ensi vuonna voisin kuljeskella sen kanssa ikään kuin olisin joku varakas henkilö. Kävisin Alepassa ja laittaisin ruokaostokset Stockan muovikassiin.

No sitten kuulin kavereilta myös, että Hullut Päivät on jeppis ja jepulis asia siksi, että silloin saa merkkituotteita halvalla. Toistamatta enää yllä olevaa pohdiskelua Stockasta ja hinnoista, eivätkös kaikki tuotteet ole merkkituotteita? Pirkka ja Rainbow ovat merkkituotteita, ja ainakin näin Itä-Helsingistä katsottuna muuten hemmetin hyviä.

Yritin muuten oikein kovasti miettiä, että mitä muita merkkejä minä edes tiedän kuin Pirkka ja Rainbow. Keksin ainoastaan kalsarimerkki Blackhorsen.

Vaikka toisaalta on luonnollista, että suomalaiset tykkäävät Hulluista Päivistä. Siellähän on aina älyttömästi väkeä, ja suomalaiset jos ketkä tykkäävät ryysiksestä. Sehän todistetaan joka kerta tuhansien ihmisten toimesta, kun jossakin avataan uusi myyntihalli, mistä sata ensimmäistä saa ilmaisen ämpärin tai sateenvarjon tai sählymailan alennuksella.

Sinne on ängettävä, vaikka ilmaisen ämpärin hinta olisi usean tunnin jonottaminen räntäsateessa. Mutta hei, kun halvalla sai!

Kun kotikaupunkini Salon kauppakeskus Plazaan avattiin joitakin vuosia sitten lisärakennus, tarjolla oli muistaakseni juurikin ilmaisia sateenvarjoja. Ryysis, ilmaiset sateenvarjot ja liukuportaat oli vaarallinen yhdistelmä. Useampia seniorikansalaisia vietiin lopulta terveyskeskukseen paikkailtavaksi.

Aika hullu päivä sekin, muuten.