HenkilökohtaistaKirjoittanut taru torikka

Avantgardekaviot

Lukuaika: < 1 minuutti

Avantgardekaviot

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Taru Torikka

Uudet varret vanhoihin sandaaleihin. Heppatytön sydäntä lämmittää.

Kuten viimeksi uhkasin, juhlistin vappuyötä leikkelemällä nahkaa ja hakkaamalla neppareita siman voimin. Tarkoitus oli luoda illuusio varrellisista sandaaleista à la Maison Martin Margiela. Laitoin jalkaan vanhat suomalaiset, siniset nahkasandaalit ja aloin kapaloida jalkaani ruman nahkatakin rippeisiin.

Halusin, että varsi peittää koron ja laskostuu pehmeästi. Kantapääongelman ratkaisin halkiolla ja nepparilla, niinkuin lopulta koko kiinnityksenkin. Luovuin varhaisessa vaiheessa ajatuksesta kiinnittää varsi kenkään. En halunnut ommella enkä liimata, ja näin varsia voi käyttää muidenkin vanhojen kenkien kanssa.

mainos

Lopputuloksella on harvinaisen vähän tekemistä minkään esikuvan kanssa, ja on ne vähän löysätkin. Toisaalta, kaviomuoto lämmittää heppatytön sydäntä, ja kaksinkertainen nahka jalkapöytää. Aion käyttää näitä ylpeänä, ja jatkaa harjoituksia vastaantulevien kierrätysnahkojen ja -kenkien kanssa. Teitä on varoitettu.

Toisaalta myös Too Little, Too Late -blogissa esitelty kengän maalaaminen paljaaseen jalkaan on alkanut kiehtoa kummasti…