Henkilökohtaista
Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.
Teksti Anna Kettu
Aurinko paistaa risukasaan! Hapantuneesta soijamaidosta tulee piimäkakku.
Jääkaappiini on viime aikoina pilaantunut yksi jos toinenkin soijamaito – jos hapantuminen katsotaan pilaantumiseksi. Itse olen kuitenkin ollut iloinen löytäessäni vaihteeksi soijamaidon sijaan soijapiimää, sillä siitä voi tehdä piimäkakkua. Vaikkapa tällaista:
Sekoita keskenään kulhossa
4 dl grahamjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 dl ruskeaa sokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
Tee jauhojen keskelle kolo, ja kaada siihen
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl sulatettua sinistä Keijua sekä
3 dl soijapiimää (jos määrä jää vajaaksi, sekoita soijajogurttia ja -maitoa).
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (itse olen käyttänyt tähän kookoshiutaleita!) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 min – 1 h.