Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 9.–15.1.

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 9.–15.1.

Teksti Fifi

Lähde päiväunille Turussa tai mielenosoitukseen Oulussa.

Perjantai 9.1. Tee päiväunistasi totta! Turun keskustaan avataan monitoimipaja paikalliselle kulttuurille – ja päiväunille. Unitalossa kuka tahansa voi pystyttää näyttelyn, pitää elokuvafestivaalin, tanssia performanssin, pitää kokouksen tai opettaa muita puhumaan arabiaa. Naphousessa voit oikeasti ottaa nokoset! Siellä saa viettää tovin tai pidempäänkin, loikoilu on ilmaista ja ehdottoman sallittua. Tervetulleita ovat kaikki, niin isoäidit, työssäkäyvät, nuoret kuin lapsenlapsetkin. Naphouse on pienen vapaaehtoisjärjestön, Hauska Perhe ry:n, projekti. Sen kolme kantavaa teemaa ovat päiväunet ja kiireettömyys, reilu kauppa sekä paikallisen kulttuurielämän rikastuttaminen. Päiväunitalon ovet avataan perjantaina kello 12, ja illalla juhlitaan avajaisia kello 19 alkaen. Avajaisissa pyörähtää käyntiin myös Simo Korhopään Art Tour -näyttely. Luvassa myös live-musiikkia ja muuta ohjelmaa. Naphouse, Humalistonkatu 14, 20100 Turku.

Lauantai 10.1. Kansanmurha lopetettava! Gaza-mielenosoitus kello 14 Rotuaarin aukiolla Oulussa. Puhujana Suomessa asuva palestiinalainen Adnan Galab. Noin kello 14.20 Jouni Kesti rummuttaa kulkueen matkaan (reitti: Kirkkokatu, Kauppurienkatu, Isokatu, Hallituskatu, kaupungintalo). Kaupungintalon edustalla vapaa sana. Järjestäjinä Oulun rauhantoimikunta ja muut, joita Gazan tilanne järkyttää ja kuohuttaa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Sunnuntai 11.1. Viestinnän evoluutio vai revoluutio? Tieteen päivät 7.–11.1. Helsingin yliopistossa. Viestintä-keskustelussa puheenjohtajana professori Pekka Aula. Alustamassa professori Leif Åberg otsikolla Kehittyvä viestintä, kehittynyt työyhteisö? Professori Marko Turpeinen alustaa viestintäteknologian evoluutiosta ja dosentti Susanna Paasonen alustaa teknologiasta, pornosta ja mediahistoriasta Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 13 kello 12–14.

Maanantai 12.1. Asymmetric Cropcircle, Catherine Dahlin teoksia 9.–23.1. HIAP Project Roomissa. Norjalaistaiteilija Dahlin teokset ovat kuin jatkuvan järjestyksen ja kaaoksen välillä heittelehtivän tilan tapahtumapaikkoja. Piirustuksia on usein työstetty miltei hajoamispisteeseen asti kyllästämällä ne hiilellä, öljypastelleilla ja huopakynillä. Dahl pyrkii jatkuvasti alleviivaamaan ja kehittelemään kuvassa näkemiään mahdollisuuksia. Jokin erityinen kuvio tai aihe voi herättää taiteilijan huomion ja johtaa tarkempaan tarkasteluun. Teoksista muodostuu ikäänkuin sarja satunnaisia kehittelyn tuloksia, joissa yksi seikka johtaa toiseen. Painopiste siirtyy teosten fyysisen pinnan katsomisesta käsitteellisempien piirteiden tarkasteluun: taikausko, leikillinen säikähdys ja yhtäältä ihmisen ja luonnon sekä toisaalta taiteilijan ja yhteiskunnan väliset suhteet. Näyttely Helsingin Kaapelitehtaalla, ti 10–18, ke–pe 10–17.

Tiistai 13.1. Maailma-kollokvio, Suomen Filosofisen Yhdistyksen tapahtuma 12.–13.1. Jyväskylän yliopiston Agorassa, Mattilanniemi 2. Luennoimassa esimerkiksi Mikko Yrjönsuuri aiheesta Maa ja ilma resursseina kello 14.30–15.

Keskiviikko 14.1. Kunnallisen päättäjän etiikka. Ensimmäinen luento Uusinta systemaattista teologiaa -sarjassa, luennoijana dosentti Terho Pursiainen (kesk.). Helsingin yliopiston systemaattisen teologian laitoksen luentosalissa 6, Aleksanterinkatu 7, kello 16.15 .

Torstai 15.1. Matkalla kotona – kirjallinen maailmanmatka. Tammikuun Linnunlaulun lukupiirissä kirjailijavieraana Kyllikki Villa. Haastattelijana on kustannustoimittaja Stella Vuoma. Kirjamyyntiä. Kahvila aukeaa klo 17. Tapahtuma kello 18 Villa Kivessä, Linnunlauluntie 7, Helsinki. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järjestäjät: Lukukeskus, Helsingin suomenkielinen työväenopisto ja Kivi-talo säätiö.

  • 8.1.2009
  • Kirjoittanut fifi