Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 30.1.–5.2.

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 30.1.–5.2.

Teksti Fifi

Solidaarisuutta Kuubaan, dokumentteja Venäjältä.

Perjantai 30.1. Kuuba-solidaarisuustapahtuma Turun TVO:lla. Kaikki tuotto menee hyväntekeväisyyteen, Kuuban hurrikaanituhojen korjauksiin, maan lapsille ja luonnonsuojelulle. Ohjelmasta vastaa: Dead Bobrikov plays Dead Kennedys, Yleislakko, Noituus, Ronskibiitti. Illan aloittaa Cuba, An African Odyssey -dokumenttielokuva kello 20. Elokuvassa seurataan muun muassa Che Guevaran ja kuubalaisten toimia Etelä-Afrikan vapaustaisteluissa 60- ja 70-luvuilla. Paikalla myös Turun kommunististen nuorten masinoima Soppaa ja sosialismia -kampanja, eli ilmaista vegaanisapuskaa kaikille sitä haluaville!

Lauantai 31.1. Non-stop-medialeikki perheille lauantaisin. Markus Renvall ohjaa kaikille avoimia Non-stop – Opetellaan yhdessä -työpajoja kello 11–15. Medialeikki on osa Markus Renvallin Mediakriittisen laboratorion tuotantoa. Laboratorio on taide- ja ajattelufoorumi suomalaiseen näyttelypolitiikkaan ja mediailmapiiriin kriittisesti suhtautuville ihmisille. Laboratorio pyrkii virittämään keskustelua taiteen ja yhteiskunnan suhteesta sekä pohtii uusia digitaalisen median yhteisöllisen toiminnan malleja. Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G. Tapahtuma myös 7.2.

mainos

Sunnuntai 1.2. Venäjän maan alla. Sompasaaren sosiaalikeskuksessa on harvinainen mahdollisuus nähdä kaksi dokumenttielokuvaa Venäjän ruohonjuuritason liikkeistä: vuonna 2008 valmistunut Antifasistin ääni ja vuonna 2006 valmistunut No Pasaran. Näistä ensimmäistä ei ole koskaan ennen esitetty julkisesti Suomessa, ja jälkimmäinenkin filmi on esitetty vain kerran. Paikalla on myös yksi Antifasistin ääni -elokuvan tekijöistä, jolle voi esittää paikan päällä kysymyksiä. Elokuvanäytös alkaa kello 18, ja toinen dokumentti alkaa noin kello 19.45. Sompasaaren sosiaalikeskuksen osoite on Kyläsaarenkatu 11.

Maanantai 2.2. Palestiina-ilta Maanantaiklubilla. Keskustelemassa Palestiinan tilanteesta Maisoun Kanaan Palestiinan siirtokuntayhdistyksestä ja Lähi-idän kysymyksiin erikoistunut tutkija Pertti Multanen. Lauluja esittää Marcus. Tapahtuma Helsingin ravintola Milenkassa, Haapaniemenkatu 3-5. Maanantaiklubin vetäjinä Irene Auer ja Yrjö Hakanen.

Tiistai 3.2. Toisin silmin – näyttelynripustamiskoulutuksen näyttely 6.2. asti Joensuun taidekeskus Ahjossa. Kouluttajana taidemaalari Nagashila. Näyttelyn taiteilijat ovat Anne Pehkonen, Aanes Karppanen, Eeva Riikonen ja Tarja Malinen. Näyttely avoinna ti–pe 12–18, la–su 12–15.

Keskiviikko 4.2. Valokuvatyöpajametodeja käsittelevä seminaari Oulun Elokuvakeskuksen Studiossa, kulttuuritalo Valveessa. Pohjoinen valokuvakeskus ry, Valveen lastenkulttuurikeskus ja Oulun kaupungin opetustoimi järjestävät ensimmäistä kertaa Vähäx valottaa Oulussa – lasten ja nuorten valokuvafestivaalin ja sen yhteydessä lasten ja nuorten parissa työskenteleville valokuvatyöpajametodeja käsittelevän seminaarin. Vähäx Valottaa Oulussa – lasten ja nuorten valokuvafestivaali 22.2. asti Rantagalleriassa, Kummigalleriassa & Valvegalleriassa, Hallituskatu 7.

Torstai 5.2. Väkivaltamusikaali Tampereen ylioppilasteatterissa kello 19 Jonni Pantzarin ja Juhani Valkaman kirjoittama ja Juhani Valkaman ohjaama musikaali. Se nostaa esiin kysymyksen toden ja epätoden suhteesta, yksilön ja yhteisön vastuusta. Viimeaikaiset tapahtumat – muun muassa Kauhajoen ja Jokelan tragediat, perhesurmat ja Kaukasuksen kriisi – kertovat väkivallan elävän vahvasti tässä ajassa. Musikaali liikkuu synkkien aiheiden äärellä, mutta kertoo myös onnesta ja toivosta. Esityksessä nähdään rankkojen sisältöjen rinnalla myös humoristisia ja herkkiä hetkiä. Tavanomaisesta poikkeavassa musikaalissa aihetta lähestytään Kaukasuksen tämänhetkisen poliittisen tilanteen ja viime vuosien tapahtumien kautta. Esitystä ei suositella alle 16-vuotiaille.

  • 29.1.2009
  • Kirjoittanut fifi