Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 28.11.-4.12.2008

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 28.11.-4.12.2008

Teksti Fifi

Taideteoksia työmaa-aidassa ja muita palasia taikamaailmasta.

Perjantai 28.11. Älä osta mitään, älä ainakaan turkkia. Kansainvälisenä turkittomana päivänä on aika kiittää kaikkia tuttavia, jotka eivät osta turkista. Tarjoa vegaaninen karkki turkkia käyttämättömälle ystävälle, tuttavalle ja työkaverille! Animalian aktiivit jakavat karkkeja ja tietoa Helsingissä Lasipalatsilla kello 14–18 & Tampereella Keskustorilla kello 14–16.

Lauantai 29.11. Rockirppis vol. 7 Jyväskylän Lutakossa. Lauantaina voi jo shoppailla kirpputorin aarteita. Kirpputori, ruokatarjoilu ja levymusiikkia kello 12–15. Sisäänpääsy maksuton, myyntipöytä maksaa 2 euroa. Tiedustelut ja varaukset raine@jelmu.net.

mainos

Sunnuntai 30.11. Joulubasaari Kumpulan kylätilalla Helsingissä. Myynnissä nuorten suunnittelijoiden grafiikkaa, valokuvia, käsinsidottuja kirjoja, sarjakuvia, ommeltuja, virkattuja, huovutettuja asusteita ja vaatteita, puu- ja metalliesineitä, joulukoristeita, herkkuja. Kumpula-Toukolan kylätila, Intiankatu 31, Helsinki, kello 10–16.

Maanantai 1.12. Taidehallin työmaa-aita Nervanderinkadulla muuttuu näyttelyksi. Kuvataideakatemian maalaustaiteen opiskelijat maalaavat teoksensa Taidehallin rakennustyömaan aitaan Etu-Töölössä. Maalarit työskentelevät ulkona ja teokset valmistuvat suurikokoisille aitapinnoille viikon aikana 1.–5.12. Maalarit ovat työssä päivittäin kello 10–18. Työskentelyyn osallistuvat Kuvataideakatemian opiskelijat Isabel Pathirane, Sakari Tervo, Samu Nyholm ja Tuomas Karjalainen. Tapahtumaan kuuluu myös Cafe Pirittan rakennustyömaa-aidan maalaus Tokoinrannassa. Valmiisiin aitoihin tutustutaan 5.12. kello 17.

Tiistai 2.12. I believe in hm-hmm-hmm, Karmiina K.:n esitys Turun Kirjakahvilassa. Kolmen tytön muodostama teatteriseurue Karmiina K. yhdistelee teoksessaan nukketeatteria, varjoteatteria ja teatteria. Ryhmän tavoitteena on tuoda arkipäivään hetkinen hyvää tunnelmaa ja lämpöä, sekä toivoa siitä, ettei satujen taikamaailma ole kokonaan kadonnut elämästämme. Esitykset Kirjakahvilassa 2., 3. & 5.12. Esitykset alkavat kello 19 ja kestävät noin 20 minuuttia, ja se sopii kaikenikäisille.

Keskiviikko 3.12. Äiti, supersankarini -valokuvanäyttely avautuu Helsingin Annantalolla. Näyttelyssä on esillä lokakuussa järjestetyn digikuvauskurssin antia. Kurssilla 8–12-vuotiaat havainnoivat ja kuvasivat oman äidin arkea. Näyttely 14.12. asti Annantalon kahvilassa, ma–pe 9–20, la–su 11–17.

Torstai 4.12. Sota – absurdi tragedia pohtii sodan kummallisuutta ajassa, missä myös rauhanajan kieli on täynnä sotapuhetta. Sotaretoriikka on purettu näyttämöteokseksi, jossa teatteriin yhdistyvät tanssi, sirkus ja musiikki. Esitys on liikkeellinen tutkimusmatka sodan käytäntöihin, jotka ovat paitsi kauhistuttavia, myös koomisia. Tässä lähes sanattomassa esityksessä sankarit putoilevat jalustoiltaan. Sota on isojen miesten ja naisten hiekkalaatikkoleikki. Tragedia syntyy siitä, että maailmanvaltiaiden hiekkalaatikolla muoviukkeleiden sijaan murskaantuvat ihmiselämät. Esitys 4.12 kello 19 Helsingin Alppisalissa, muut esitykset 5.–13.12.

  • 27.11.2008
  • Kirjoittanut fifi