Fifi suositteleeKirjoittanut fifi

Fifi suosittelee 21.-27.11.2008

Lukuaika: 2 minuuttia

Fifi suosittelee 21.-27.11.2008

Teksti Fifi

Punkkia, elokuvia, valtauksia ja Puputyttö.

Perjantai 21.11. My House, pohjoissuomalainen punk-ohjelmatoimisto, täyttää kaksi vuotta. Ohjelmatoimisto järjestää pohjoisessa MyHouse-klubeja. Helsingin Semifinalissa mukana Wasted, Hero Dishonest, Another Sinking Ship ja The Over Attacs. Kiertue jatkuu ilman The Over Attacsia 26.11. Tampereen Vastavirralle, 27.11. Jyväskylän Lutakkoon, 28.11. Oulun 45 Specialiin ja 29.11. Rovaniemen Cafe Tivoliin.

Lauantai 22.11. Elokuvan pienyrittäjyys -seminaarissa pohditaan, voiko pienyrittäjyys tarjota elokuvantekijälle esteettisen ja aatteellisen vapauden? Vai onko pienyrittäjyys sittenkin pakkopaita? Näihin kysymyksiin vastaavat tutkija Aku Alanen, elokuvaohjaaja-tuottajat Rostislav Aalto, Sonja Lindén ja Anssi Mänttäri. Keskustelutilaisuus kello 13–16.30 Helsingin elokuvateatteri Orionissa. Elokuvia aiheeseen liittyen jo perjantai-iltana ja lauantaina keskustelun jälkeen.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Sunnuntai 23.11. Kirppis- ja muotitapahtuma Toisen vanha on toisen uutta Turun Bar Kukassa. Liity Tuunaustiimiin, lahjoita materiaalia, tule malliksi tai vieraaksi ja myy vaatteet päältäsi. Jos haluat myydä omia erityisen ihania vaatteitasi/tavaroitasi/keräilyharvinaisuuksiasi Tavarataivaassa tai Catwalkilla, ota yhteyttä kukakirppis@gmail.com. Illan aikana Catwalkilla esitellään tapahtuman oman Tuunaustiimin, Melkein ja TainaK:n tuunaamia kirppisluomuksia. Tule hakemaan mehukkaat tuunausvinkit tai ostamaan ammattiompelijan luomus. Mieti tarkkaan, mitä pistät tapahtumaan päällesi, sillä kirppisvieraiden vaatteet hinnoitellaan ovella. Voit myydä vaatteet päältäsi. Tapahtuman juontaa Kati Keskihannu. Ilta päättyy Tuhkimotanssiaisiin, dj:t Urho Tulitukka & Funky Poodle.

Maanantai 24.11. Warten auf die Nacht – Waiting for the night, Elina Julinin valokuvanäyttely kokoaa ensimmäistä kertaa hänen Saksassa kuvaamiaan teoksia. ”Ympäristöä, jossa kuljin, hallitsivat laajat viljelyspellot ja korkeat metsät. Katseeni ja kiinnostukseni suuntautuivat metsiin ja valoon, jota tulvi puiden runkojen välitse. Vähitellen illoista muodostui minulle tärkeä ajankohta, joka myös tarjosi etsimääni hiljaisuutta. Aloin odottaa yön saapumista.” Näyttely 4.1. asti Oulun Kummigalleriassa, ma–su 10–20.

Tiistai 25.11. Vanhan valtauksesta 40 vuotta. Muistopäivänä Vanhalla ylioppilastalolla tilaisuuksia, joissa pohditaan vuoden 1968 yhteiskunnallista murrosta sekä vastarinnan ilmentymiä nykypäivänä. Ilta huipentuu kunnallisvaalien alla kohua herättäneeseen Ylioppilasteatterin Valtuusto – Välikysymys -esitykseen. Se pohjautuu Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelupöytäkirjoihin. Ohjaaja Susanna Kuparinen on myös Voiman toimituspäällikkö.

Keskiviikko 26.11. Puputyttö-esitys peilaa sukupuolirooleja. Sini Pesosen ohjaaman Puputytön ilmiasu on keveä ja koskettava ja se on saanut vaikutteita David Lynchiltä. Tarjolla on silmänruokaa miehille ja naisille sekä seksikästä popmusiikkia ja paljon pupuja. Esitys on tehty yhteistyössä Nätyn, Tutkivan teatterityön keskuksen, Teakin, Taikin ja TAMKin kanssa. Viimeinen esitys Tampereen Demoteatterissa, Tutkivan teatterityön keskus, Hämeenpuisto 28 D, 4. kerros, kello 19.

Torstai 27.11. Taidetta kaamokseen! Art to Dark! –tapahtuma Iissä. Sen aloittaa serbialaisen nykytaiteen näyttely Facing Finland. Näyttelyssä serbialainen diSTRUKTURA eli kuvataiteilijat Milan Bosnic ja Milica Milicevic esittelevät piirustuksiaan, maalauksiaan ja valokuviaan. Belgradin kuvataideakatemian kasvatit työstävät perinteisen kuvataiteen ohella taidetta uusmedian keinoin. Näyttely 26.11–17.12. Iin taidekeskus KulttuuriKauppilassa, ke–pe 12–18, la–su 12–16.

  • 21.11.2008
  • Kirjoittanut fifi