Kyynikko, Obama & pinkki raha

Teksti Varpu Lotvonen

Onko Obaman homomyönteisyys laskelmoitua?

Newsweek-lehden kannessa Obama sai sateenkaarisädekehän.

Olen viime vuosien aikana jalostanut politiikkaa kohtaan asennetta, jota kutsun mielelläni strategiseksi kyynisyydeksi. Tarkoitan sillä sitä, että epäilen systemaattisesti kaikkien poliittisten toimijoiden tarkoitusperiä, mutta en silti vaivu apatiaan, vaan jatkan sinnikkäästi parempaan maailmaan uskomista. Strateginen kyynisyyteni joutui koetukselle Obaman julistaessa, että hänen mielestään homoseksuaalien pitäisi saada yhtäläiset oikeudet heteroiden kanssa.

Kun kuulin Obaman olevan yhtäläisten oikeuksien puolella, sisäinen optimistini heitti kyynikon valtaistuimeltaan, ja ajattelin: ”Taas Obama on tehnyt hyvän teon. HLBT-väen oikeudet saattavat täälläkin parantua! Ehkä hän ei olekaan niin suuri pettymys kuin NDAA:n ratifioiminen antoi minun uskoa”.

Yhdysvaltojen kontekstissa lausunnossa on jotain kumouksellista, vaikka Suomessa moinen herättäisi varmaankin vain haukotuksia. Obama saakin jäädä historiaan Yhdysvaltojen ensimmäisenä presidenttinä, joka tuo julki näin homomyönteisen mielipiteen.

Vasta Brian LaSorsan mielenkiintoinen artikkeli the Huffington Postin blogissa kolautti minut poliittisen pelin todellisuuteen: Lausunto, joka tuli ulos “vahingossa”, on epäilemättä tarkkaan suuniteltu tahkoamaan demokraateille kamppanjarahoitusta rikkaalta HLBT-väestöltä. Se myös tarjoaa kätevästi avomielisille ja valveutuneille äänestäjille jotain, minkä puolesta taistella – Obaman johdolla tietenkin.

Ja entä sitten? Taidan laittaa popkornia tulelle ja vetäytyä sohvalle seuraamaan showta kiitollisena siitä, että minä en edes saa äänestää tässä maassa.

Viikon vitsi: ”Why is Obama more popular in China than in America?” ”He created jobs over there.”

Kommentoi Facebookissa
Olutposti 2019
Nauti tyhjyydestä