YleinenKirjoittanut Kristiina Koivunen

Autiomaan uskomaton kauneus

Lukuaika: 2 minuuttia

Autiomaan uskomaton kauneus

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kristiina Koivunen

Lähestyvä myrsky saa värit hehkumaan.

Fifin kirjeenvaihtajan Tuuli Hakulisen upeat kuvat Laatokalta (julkaistu Fifissä 12.3.2010) palauttivat mieleen lumen ja Euroopan.

Itse yritän pärjätä hiekkamyrskyjen kanssa. Niin tiivistä ikkunaa ei olekaan, ettei hiekkapöly tunkisi asuntoon, kun tuuli puhaltaa Saudi-Arabian suunnalta.

mainos

Mutta autiomaan laidalla asumisessa on myös hyvät puolensa. Autiomaako tylsä ja yksitoikkoinen? Ei koskaan! Sen värit vaihtelevat vuorokauden aikana, vaikka sää pysyisi samana – niin kuin se yleensä pysyy, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Kuutamossa hiekka hohtaa kuin lumihanki.

Lähestyvä myrsky saa autiomaan värit hehkumaan. Nämä kuvat on otettu Kalarin opiskelija-asuntolan pihalla juuri ennen myrskyn puhkeamista. Sen mukana taivaalta ryöppysi poikkeuksellisesti vettä eikä hiekkaa. Hiekkamyrskykin on omalla tavallaan kaunis, silloin taivaan ja luonnon sävyt ovat keltaisia.