HenkilökohtaistaKirjoittanut taru torikka

Nahkapaljetteja ja verenvuodatusta

Lukuaika: < 1 minuutti

Nahkapaljetteja ja verenvuodatusta

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Taru Torikka

Panssarimaisen juhlaliivin eteen on kärsittävä.

Aloitin pari viikkoa sitten itselleni harvinaisen kunnianhimoisen tee-se-itse-projektin. Halusin jotakin panssarimaista päälle pujotettavaa, koristeellisen jutun, jonka voisi helposti kiskaista perusmekon tai teepaidan päälle ja saada aikaan kiinnostava juhla-asu. Haluan edelleen!

Kyhäelmäni innoittajina toimivat mm. Queen Michellen ja OutsaPopin blogeissaan esittelemät kaulurit ja olkapäähärpäkkeet. Blogeissa pyöri myös kuvia nahkaläpysköistä, joita oli käytetty kuin jättikokoisia paljetteja. Pyöreissä sellaisissa näin aina innostavia 60-luku-, pop- ja Courrèges-viitteitä. Materiaalikseni valikoitui erityisen rumanmallinen mutta kauniin värinen, kotimainen naismotoristin harmaa nahkatakki, jonka käyttämiseen huumorintajuni ei ollutkaan riittänyt.

mainos

Purettuani takin leikkasin siitä pyörylöitä ja rei’itin ne nahkapaskan pienimmällä hampaalla. Pehmeän, paksun nahan leikkaamisessa on jotain rauhoittavaa, ja jopa ylijääneet nahkarihmat näyttävät kauniilta – olisikohan niistä ainesta muotiblogien uusimpaan villitykseen, matonkudekoruun?

Varastostani löytyi käyttämätön henkkamaukkamekko hopeanhohtoista viskoosia. Päätin lyhentää sen liiviksi ja kiinnittää nahkapalat lomittaisiksi röykkiöiksi pääntien ympärille ja harteille.

Se osoittautui nopeammaksi kirjoittaa kuin toteuttaa. No, onhan tässä koko pääsiäinen aikaa keskittyä ompelemiseen. Teemaan sopivasti sormenpäät verillä.