Lukuaika: < 1 minuutti

Gazan Rafahiin uusi kenttäsairaala – Suomen Punainen risti mukana

Suomen Punainen Risti on toimittanut kenttäsairaalaan muun muassa vesitankkeja, anestetsialääkärin, sairaanhoitajia ja sairaalahallinnon asiantuntijan.

Gazan terveydenhuolto on kärsinyt suuresti Israelin hyökkäyksestä. Voima on uutisoinut, että Israel kohdistaa iskuja nimenomaan terveydenhuoltoon. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan vain noin kolmannes alueen sairaaloista ja terveyskeskuksista on edes jossain määrin toimintakykyisiä.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea avaa yhteistyössä yhdentoista maan Punaisten Ristien kanssa uuden kenttäsairaalan Rafahin kaupunkiin, jonne yli miljoona gazalaista on paennut Israelin hyökkäystä. Nyt hyökkäys on edennyt myös Rafahiin, mikä on herättänyt huolta Israelin liittolaisissakin. 

Kenttäsairaalassa voidaan tehdä kiireellisiä leikkauksia sekä hoitaa synnytyksiä, vastasyntyneitä, lapsia, äitejä ja gynekologisia vaivoja, Suomen Punainen Risti kertoo tiedotteessaan. Sairaala on myös valmis tilanteisiin, jossa suuri määrä potilaita tarvitsee hoitoa samanaikaisesti.

Suomen Punainen Risti osallistuu kenttäsairaalan perustamiseen. Sen lähettämänä sairaalassa työskentelevät anestesialääkäri, sairaanhoitajia ja sairaalahallinnon asiantuntija. SPR on toimittanut sairaalaan myös röntgenlaitteiston, vesitankkeja ja pesualtaita. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Gazassa työskentely on vaarallista myös terveydenhuollon henkilöstölle. 17 Palestiinan Punaisen Puolikuun avustustyötä tehnyttä on kuollut työtehtävissään iskuissa. Punainen Risti peräänkuuluttaakin kansainvälisen oikeuden noudattamista. Sairaaloita ja hoitohenkilökuntaa tulisi suojella.

”Yhdenkään potilaan ei pitäisi joutua pelkäämään joutuvansa tapetuksi sairaalavuoteessaan, eikä yhdenkään terveydenhuollon ammattilaisen pitäisi joutua vaarantamaan henkeään pelastaessaan muita”, SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski sanoo tiedotteessa.