Emilia Miettinen katsoo kameraan, taustalla sininen seinä.

Voima tiedottaa

Emilia Miettinen Voima-lehden uudeksi päätoimittajaksi vuoden 2023 alusta

"Maan suurilevikkisimpänä yhteiskunnallisena kulttuurilehtenä Voimalla on tärkeä tehtävä tuoda esiin asioita ja ääniä, jotka jäävät yhteiskunnallisessa keskustelussa liian vähälle huomiolle, mutta myös raivata lisää tilaa laadukkaalle kulttuurijournalismille kautta eri taiteenalojen", sanoo Voima-lehden tuleva päätoimittaja Emilia Miettinen.

Lukuaika: < 1 minuutti

Emilia Miettinen Voima-lehden uudeksi päätoimittajaksi vuoden 2023 alusta

Emilia Miettinen katsoo kameraan, taustalla sininen seinä.Voima-lehden päätoimittajana vuoden 2022 alusta toiminut Emilia Männynväli (aiemmin Kukkala) siirtyy vuoden vaihteessa uusiin tehtäviin. Voima Kustannus Oy:n hallitus on valinnut hänen seuraajakseen Emilia Miettisen 1.1.2023 alkaen.

Miettinen on toiminut viimeiset kaksi vuotta Le Monde diplomatiquen Kirjallisuusliitteen vastaavana toimittajana. Valmistuttuaan filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta hän on työskennellyt kustannusalalla. Voiman päätoimittajaksi hän siirtyy vanhempainvapaalta Aula & Co:n myyntipäällikön tehtävistä.

”Turuille ja toreille jalkautuvana, mutta myös verkossa ilmestyvänä ilmaisjakelulehtenä Voima on erittäin saavutettava, ja siten poikkeuksellisen merkittävä journalistinen ääni Suomessa. Maan suurilevikkisimpänä yhteiskunnallisena kulttuurilehtenä Voimalla on tärkeä tehtävä tuoda esiin asioita ja ääniä, jotka jäävät yhteiskunnallisessa keskustelussa liian vähälle huomiolle, mutta myös raivata lisää tilaa laadukkaalle kulttuurijournalismille kautta eri taiteenalojen. Näitä tehtäviä aion vaalia. Kirjallisuustaustaisena ihmisenä uumoilisin, että kirjallisuuden merkitys Voimassa – sekä lehdessä että sen oheisjulkaisuissa kuten podcast-tarjonnassa – ei tulevaisuudessa ainakaan vähene”, kuvaa Miettinen.

Hän kertoo lukeneensa Voima-lehteä lähestulkoon yhtä kauan kuin se on ollut olemassa.

”Nuorena opiskelijana löysin sieltä yhtä aikaa tuoreita, jopa identiteettiäni muokanneita näkökulmia maailmaan, mutta myös itselleni jo valmiiksi tuttuja ja tärkeitä arvoja kuten yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja moniäänisyys. Olen iloinen, kiitollinen ja ylpeä, että saan nyt tilaisuuden liittyä siihen verrattomaan joukkoon, joka tekee Voimaa suurella sydämellä ja ammattitaidolla.”

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

  • 29.11.2022