KuvareportaasiKuvat Satu Lehtinen

Kuvareportaasi: Kahden kulttuurin riemukas kohtaaminen

Japanilaisen Omikoshi-pyhätön kulkue sekä Roihuvuoren Hanami-juhla keräsivät väkeä sankoin joukoin japanilaisen kulttuurin äärelle.

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvareportaasi: Kahden kulttuurin riemukas kohtaaminen

Helsingissä vietettiin viikonloppuna Suomen ja Japanin välisten diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlaa. Lauantaina seurattiin Omikoshi-pyhätön kulkuetta halki Helsingin keskustan. Japanilaista pyhättöä sai ihastella toiseenkin otteeseen seuraavana päivänä Roihuvuoren kirsikankukkajuhlassa, jossa päästiin nauttimaan aimo annos japanilaista kulttuuria.

Kirsikankukkajuhla Hanami järjestettiin Roihuvuoren kirsikkapuistossa jo yhdettätoista kertaa ja tapahtuma keräsi paikalle tuhansittain kävijöitä.

Hanami on tärkeä kulttuurien välinen silta ja tapahtuman arvon mukaisesti avauspuheita piti Helsingin varapormestari Anni Sinnemäki sekä Suomen Japanin suurlähettiläs, Takashi Murata. Myös kirsikkapuiston perustamisessa aloitteelisena yrittäjänä toiminutta Norio Tomidaa sekä Suomen kirsikankukkakuningatar Venla Ailasmäkeä kuultiin.

Roihuvuoren Hanami yhdisti Suomen ja Japanin lisäksi sekä modernia että perinteistä ja ohjelmaa oli tarjolla moneen makuun. Vuoden pääesintyjä oli perinnetanssia ja ikivanhaa komediateatteria esittävä ACT.JT-ryhmä. Tanssin lisäksi ohjelmassa oli musiikkia, ikebanaa, origameja, teetaidetta sekä kamppailulajinäytöksiä. Nälän yllättäessä tarjolla oli japanilaista ruokaa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

 

  • 23.5.2019
  • Kuvat Satu Lehtinen