Musiikki

Ennakkokuuntelussa: Bizzarron Luxardo

Lukuaika: 2 minuuttia

Ennakkokuuntelussa: Bizzarron Luxardo

Kitaristi Markus Väisäsen tuore kokoonpano Bizzarro julkaisee debyyttilevynsä Luxardo. Luxardo on instrumentaalilevy ja se ei edusta erityisesti mitään musiikkilajia. Kuitenkin siinä on tunnistettavia juurevia piirteitä americanasta, folkista ja jazzista.  

Ennakkokuuntelun perusteella vaikuttaa, että Väisänen on jälleen onnistunut uudella levyllään tuomaan luokseen oikeat apostolit, joiden seurassa jatkaa tutkimusmatkaansa soundiensa ja hienovireisen melodiantajunsa kehittelyssä. Ne ovat elementit, jotka Väisäsen tuotantoa vähänkään tunteva tunnistaa melankolian väreinä hänen asteikkojensa juurista. 

Markus Väisänen

Väisäsen tutkielmia on kuultavissa muun muassa hänen Taipale ja Detour 33 -yhtyeidensä levyillä, sekä 

Jarkka Rissanen & Sons of the Desert -kokoonpanon tuotannossa.

mainos

”Väisänen on ehdottomasti yksi tyylitajuisimpia kitaristeja maassamme ja hänen suhtautumisessa musiikkiin on juuri sitä maanläheistä paloa, jota yritämme vaalia”, Humu Records -levymerkin vetäjä Jaakko Ryynänen hehkuttaa tiedotteessaan

Bizarrossa soittavat Väisäsen lisäksi rumpuja Jaakko Pöyhönen (Ina Forsman) ja bassoa Teemu Aho (The Offsets). Niko Votkin (Ismo Alanko, Knucklebone Oscar) väsää albumilla samplejen, syntikoiden ja perkussioiden parissa. 

”Bizzarro lähti käyntiin noin puolitoista vuotta sitten demoarkistoja tutkimalla sekä tarpeesta herättää nukkuvat ideat ja muistiin soitetut kokemukset. Tässä vaiheessa mielessä oli pienen ilmaisun sooloalbumi, mutta projekti heräsi kunnolla henkiin puolen vuoden hiljaiselon jälkeen Pöyhösen ja Ahon liittyessä mukaan”, Väisänen kertoo albumin taustasta.

Bändi työsti ja äänitti kappaleet kahden viikonlopun aikana Väisäsen monen aiemmankin projektin tukikohtana toimineessa mummolassa Iisalmen Taipaleessa.

”Albumi syntyi lopulta varsin kivuttomasti. Täytyy olla tyytyväinen, että saa aina mukaansa juuri oikeat soittajat”, Väisänen jatkaa.

Luxardon kahdeksas kappale Humble Rumble julkaistiin jo toukokuun alussa singlenä. Ehdottomasti levyn vahvimpia biisejä. 

Bizzarron: Luxardo (Humu Records) julkaistaan 31. toukokuuta 2019. 

  • 24.5.2019