TIEDOTE: Voima-lehti kierrättää päätoimittajia

Lukuaika: < 1 minuutti

TIEDOTE: Voima-lehti kierrättää päätoimittajia

Lehtitelineissä syyskuun ajan jaossa olevan Voiman (7/17) päätoimittajana on Jari Tamminen.

Tamminen on aikaisemmin perehtynyt Voiman toimittajana erityisesti kulttuurihäirintänä tunnetun ilmiön seuraamiseen ja kirjoittanut aiheesta tietokirjan Häiriköt – Kulttuurihäirinnän aakkoset (Into, 2013). Hän toimii myös vastaavana tuottajana Koneen säätiön tukemassa Häiriköt-päämaja-hankkeessa. Taiteen ja luovan aktivismin leikkauspisteestä löytyvää kulttuurihäirintää on nähty vuosien ajan Voiman sivuilla sekä vastamainosten että lukuisten tekijähaastattelujen muodossa.

Voima-lehdellä on yli 78 000 säännöllistä lukijaa ja yli 176 000 kertoo lukevansa sitä silloin tällöin (TNS Global, 2/2017). Tuoreen lehden pääkirjoituksessa Jari Tamminen vaatii asiantuntijoihin nojautuen parodiaa sisällytettäväksi Suomen tekijänoikeuslakiin. Lehden päähaastateltavana on kirkollinen kulttuurihäirikkö Kai Sadinmaa ja julkaisussa pureudutaan esimerkiksi romanien ja saamelaisten sorrettuun asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa, avataan vastamainosten uutta roolia peruskoulujen ja lukioiden opetussuunnitelmissa sekä analysoidaan demokratian epäonnistumista.

Loka- ja marraskuun ajan jakelussa olevien Voimien päätoimittajaksi siirtyy toimittaja Suvi Auvinen. Auvinen tunnetaan yhteiskunnallisena keskustelijana ’Päivystävänä anarkistina’ ja on Voiman lisäksi vapaana toimittajana työskennellyt muun muassa Radio HelsingissäImagen blogeissa sekä journalismin joukkorahoituspalvelu Rapportissa.

Lisätietoja:

Vastaava päätoimittaja syyskuun lehti: Jari Tamminen, p. 050 331 4357

Vastaava päätoimittaja loka-marraskuun lehti: Suvi Auvinen, p. 044 980 5215

Paatoimittaja Tamminen

[cjtoolbox name=’thumbnailpois’ ] [/cjtoolbox]

  • 5.9.2017