Islamismin tukijoukot

Kun Saudi-Arabian kuningas Faisalilta kysyttiin, koska hänen hallintonsa antaa oikeuksia naisille, Faisal vastasi tyhjentävästi: ”Sitten kun annamme niitä miehille.” Näin kertoi palestiinalainen journalisti Saïd Aburish kirjassaan House of Saud (1994).

Kidutuksen, teloitusten ja muun sisäisen sorron lisäksi kuningaskuntaa pitää pystyssä ulkoinen tuki länsimailta. Yksi syy tukeen on öljy. Toinen on se, että Saudi-Arabia on pannut hynttyyt yhteen länsimaiden kanssa demokratian tukahduttamiseksi Lähi-idässä ja jihadismin levittämiseksi Afganistaniin, Bosniaan, Syyriaan ja muualle. Tämän liiton lapset ovat sittemmin esitelleet taitojaan New Yorkin World Trade Centerissä ja Pariisin Bataclan-­teatterissa.

Muslimivihaajat esittelevät Saudi-Arabian terrorihallintoa muka esimerkkinä islamin todellisesta luonteesta. Kansankiihotuksessa ovat kunnostautuneet erityisesti perussuomalaiset. He ovat myös Saudi-Arabian vahvimpia tukijoita Suomessa.

25. helmikuuta EU-parlamentti hyväksyi Jemenin sotaa koskevan päätöslauselman, jossa vaaditaan Saudi-Arabiaa asevientikieltoon. Kun käsittelyssä oli asevientikieltoa sisältävän kohdan lisääminen päätöslauselmaan, suomalaisista mepeistä kaksi äänesti vastaan: perussuomalaiset Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner. Myös Timo Soini on kannattanut Saudi-Arabian aseistamista.

Yhtäältä perussuomalaiset raakkuvat Suomeen tule­vien muslimipakolaisten uhasta niputtaen iloisesti yhteen islamin, islamismin ja jihadismin. Toisaalta etenkin Halla-aho toistelee, että on kustannustehokkaampaa auttaa pakolaisia paikan päällä. Käytännössä tämä tarkoittaa kehitysavun leikkaamisen lisäksi aseiden toimittamista ­islamistiselle diktatuurille, joka pommittaa ihmisiä kodeistaan Jemenissä; maassa on jo 1,5 miljoonaa pako­laista.

Tämä valheellisuus hakee vertaistaan kokoomuksen Ben Zyskowiczistä, joka vuonna 2012 haukkui vasemmiston tukevan arabidiktatuureja kokoomuksen äänestettyä Saudi-Arabian asekauppojen puolesta ja vasemmiston ja vihreiden vastustettua niitä.

Hallitus on vaihtunut, mutta farssiaskeleet ovat samat. Arabiemiraatit on sekin islamistinen kidutusvaltio, ja BBC on raportoinut, että sen joukot taistelevat Jemenissä rinta rinnan al-Qaidan kanssa osana saudien johtamaa liittoumaa. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki jätti helmikuussa keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitukselle kysymyksen siitä, miksi se on myöntänyt asevientiluvan Arabiemiraatteihin. Samalla perussuomalaiset ilkkuvat, että vasemmisto ei tee mitään islamismin vastustamiseksi ja pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Roskapuhe menee läpi, koska tiedotusvälineet eivät tee työtään: montako artikkelia olette lukeneet perussuomalaisten tuesta islamistisille diktatuureille?

Syksy Räsänen

6.4.2016 klo 13.00 tehty tarkennus: Halla-aho ja Ruohonen-Lerner äänestivät ei, kun käsiteltiin Amendment 1:tä, jossa ehdotetaan Saudi-Arabian asevientikiellon liittämistä päätöslauselmaan. Itse päätöslauselmasta he äänestivät tyhjää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa

Avatar
 • 27.3.2016
 • Avatar Sussa Björkholm

  Kyseisessä äänestyksessä Halla-aho ja Ruohonen-Lerner pidättäytyivät äänestämästä kuten muukin konservatiivien ryhmä. He eivät siis äänestäneet vastaan.
  Myös Väyrynen pidättäytyi äänestämästä ja toimi siinä oman ryhmänsä päätöksen vastaisesti.

  Vastaa
 • Avatar jarnojuntunen

  Arabikevät on jo varmasti kaikille osoittanut että vakaa diktatuuri on arabivaltiossa hallitusmuotona varmasti parempi kuin sekasortoinen sotatila. Saudi-Arabia on puolet väkirikkaampi maa kuin Syyria, joten sen ajautumisessa sisällisotaan olisi ennenäkemättömän inhimillisen katastrofin ainekset.

  On toki ymmärrettävää että vasemmistolaisen ideologian näkövinkkelistä aseiden myyminen yhtään mihinkään on aina tuomittavaa mutta joskus realismin on vain ohitettava ideologian palo.

  Vastaa
 • Avatar Missä kulttuurirelativismi?

  Et kai nyt vain sorru hienoiseen kulttuurirasismiin?
  Saudi-Arabia ja muut vastaavat muslimimaat kuitenkin noudattavat hyvin tarkoin Koraanin ja muiden islamin keskeisten tekstien välittämiä ohjeita ja arvoja!

  Islamin sharia -lain mukaan naisen arvo on puolet miehen arvosta, esim. todistajana oikeudessa. Joten mikä sinä olet sanomaan muslimeille, etteivät he saa noudattaa omaa uskonnollis-kulttuuris-poliittista katsantokantaansa? Ja eikö ole hiukan holhoavaakin länsimaista käsin huolestua siitä, millaista islamia minkäkin maan muslimit haluavat ihan omasta tahdostaankin omaksua? Ettei vain kyse olisi myös hienoisesta islamofobiasta – mutta ei tietenkään tahallisesta missään nimessä, vaan vain länsimaisten silmälasien vääristämää?

  Vastaa
 • Avatar Ei propagandalle!

  Jännittäviä syytöksiä persuja vastaan, etenkin kun ottaa huomioon kirjoittajan täysin kritiikittömän suhtautumisen esimerkiksi palestiinalaisarabien keskuudessa esiintyvään ääri-islamilaiseen radikalismiin.

  Saudit pitää asettaa yleiseen kansainväliseen aseidenvientikieltoon, sillä ei aseiden toimitus sinne muuten lopu. Muu on lähinnä hurskastelua. Mutta miten on, hyväksyykö pro-palestiinalaisblokki aseiden toimituksen Hamasille, Islamilaiselle Jihadille, Hizbollahille ja muille vastaaville järjestöille?

  Tosiasia kuitenkin on, että valheellinen ja täysin yksipuolinen anti-Israel -vihapropaganda ruokkii terrorismia ja islamilaista radikalisoitumista eri puolilla maailmaa yhtä paljon ellei jopa enemmänkin kuin wahhabistinen propaganda!
  Ja varsinkin Euroopassa asuvat juutalaiset ovat saaneet tuta sen nahoissaan, jopa maksaneet siitä hengelläänkin. Yhä enemmän toki myös muutkin, kuten Brysselissäkin hiljan nähtiin. Kristityt ja muut ei-muslimit Lähi-idässä ovat sitten jo ihan omissa sfääreissään, mitä tulee vainoonkin ääri-islamistien taholta.

  Taidat mainita Ben Zyskowiczinkin kirjoituksessasi vain ja ainoastaan sen takia, että hän on juutalainen?

  Vastaa
 • Avatar Ei propagandalle!

  Onko esimerkiksi Hamasin tai Fatahinkin harjoittama kidutus ja väkivalta omiaankin kohtaan jotenkin parempaa?

  Puhumattakaan Israelin siviileihin kohdistuvasta terrorista!

  Vastaa
 • Avatar Suvaitsevaisuuden rajat?

  Kaltaisesi puhuvat jatkuvasti islamofobiasta sekä muistuttavat kulttuuri- ja arvorelativismista; on kuulemma olemassa islamilaista feminismiäkin ihan burkineen päivineenkin. Joten mikä sitten oikeastaan mättää Saudeissa ja muissa tiukkaa islamia harjoittavissa muslimivaltioissa noin teidän näkökulmastanne?
  Eikö se ole muslimimaiden asukkaiden omakin valinta, millaisessa valtiossa he haluavat elää? Entäpä jos joidenkin maiden asukkaat haluavatkin shariaa ja teokratiaa demokratian sijaan?
  Onko länsimailla oikeus puuttua tähän?
  Islamilaiset maat eivät käsittääkseni edes hyväksy yleistä ihmisoikeusjulistustakaan, koska se on joiltain osin islamin ja sharian vastainen. Ja siksi heillä onkin oma Kairon julistus, jossa otetaan islamin vaatimuksetkin paremmin huomioon.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.