Kolumni

Islamismin tukijoukot

Lukuaika: 2 minuuttia

Islamismin tukijoukot

Kun Saudi-Arabian kuningas Faisalilta kysyttiin, koska hänen hallintonsa antaa oikeuksia naisille, Faisal vastasi tyhjentävästi: ”Sitten kun annamme niitä miehille.” Näin kertoi palestiinalainen journalisti Saïd Aburish kirjassaan House of Saud (1994).

Kidutuksen, teloitusten ja muun sisäisen sorron lisäksi kuningaskuntaa pitää pystyssä ulkoinen tuki länsimailta. Yksi syy tukeen on öljy. Toinen on se, että Saudi-Arabia on pannut hynttyyt yhteen länsimaiden kanssa demokratian tukahduttamiseksi Lähi-idässä ja jihadismin levittämiseksi Afganistaniin, Bosniaan, Syyriaan ja muualle. Tämän liiton lapset ovat sittemmin esitelleet taitojaan New Yorkin World Trade Centerissä ja Pariisin Bataclan-­teatterissa.

Muslimivihaajat esittelevät Saudi-Arabian terrorihallintoa muka esimerkkinä islamin todellisesta luonteesta. Kansankiihotuksessa ovat kunnostautuneet erityisesti perussuomalaiset. He ovat myös Saudi-Arabian vahvimpia tukijoita Suomessa.

25. helmikuuta EU-parlamentti hyväksyi Jemenin sotaa koskevan päätöslauselman, jossa vaaditaan Saudi-Arabiaa asevientikieltoon. Kun käsittelyssä oli asevientikieltoa sisältävän kohdan lisääminen päätöslauselmaan, suomalaisista mepeistä kaksi äänesti vastaan: perussuomalaiset Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner. Myös Timo Soini on kannattanut Saudi-Arabian aseistamista.

mainos

Yhtäältä perussuomalaiset raakkuvat Suomeen tule­vien muslimipakolaisten uhasta niputtaen iloisesti yhteen islamin, islamismin ja jihadismin. Toisaalta etenkin Halla-aho toistelee, että on kustannustehokkaampaa auttaa pakolaisia paikan päällä. Käytännössä tämä tarkoittaa kehitysavun leikkaamisen lisäksi aseiden toimittamista ­islamistiselle diktatuurille, joka pommittaa ihmisiä kodeistaan Jemenissä; maassa on jo 1,5 miljoonaa pako­laista.

Tämä valheellisuus hakee vertaistaan kokoomuksen Ben Zyskowiczistä, joka vuonna 2012 haukkui vasemmiston tukevan arabidiktatuureja kokoomuksen äänestettyä Saudi-Arabian asekauppojen puolesta ja vasemmiston ja vihreiden vastustettua niitä.

Hallitus on vaihtunut, mutta farssiaskeleet ovat samat. Arabiemiraatit on sekin islamistinen kidutusvaltio, ja BBC on raportoinut, että sen joukot taistelevat Jemenissä rinta rinnan al-Qaidan kanssa osana saudien johtamaa liittoumaa. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki jätti helmikuussa keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitukselle kysymyksen siitä, miksi se on myöntänyt asevientiluvan Arabiemiraatteihin. Samalla perussuomalaiset ilkkuvat, että vasemmisto ei tee mitään islamismin vastustamiseksi ja pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Roskapuhe menee läpi, koska tiedotusvälineet eivät tee työtään: montako artikkelia olette lukeneet perussuomalaisten tuesta islamistisille diktatuureille?

Syksy Räsänen

6.4.2016 klo 13.00 tehty tarkennus: Halla-aho ja Ruohonen-Lerner äänestivät ei, kun käsiteltiin Amendment 1:tä, jossa ehdotetaan Saudi-Arabian asevientikiellon liittämistä päätöslauselmaan. Itse päätöslauselmasta he äänestivät tyhjää.

  • 27.3.2016