Elokuva

Get Hard

Lukuaika: < 1 minuutti

Get Hard

Teksti Elvi Sinilaakso

Stereotypioilla maustettu antikomedia.

Värikkyys, toiminta ja mauton huumori – näistä on amerikkalaiskomedia Get Hard tehty. Tämä Etan Cohenin esikoisohjaus ei järin säväytä katsojaansa tasokkaista näyttelijöistä huolimatta. Will Ferrell esittää James Kingiä, menestynyttä bisnesmiestä, jonka marmorinen maailma kaatuu niskaan talousrikostuomion myötä. Välttääkseen varman hyväksikäytön ja mahdollisen kuoleman korkeimman turvatason vankilassa, kokee James tehtäväkseen valmistautua tulevaan. Mies päätyy pyytämään apua Darnell Lewisiltä (Kevin Hart), autopesulan omistajalta, jonka perhe-elämä kukoistaa ja jolla ei ole mitään kosketusta alamaailmaan. Koko elämänsä ruusuilla tanssineen James kuitenkin pitää lähes jokaista tummaihoista gangsterina. Kingin stereotypian ja Darnellin rahantarpeen siivittäminä miehet lyöttäytyvät yhteen ja alkavat valmistaa Jamesia tulevaa varten.

Teos antaa stereotyyppisen kuvan eri etnisistä ryhmistä; latinot toimivat palvelijoina ja puutarhureina, mustat liikkuvat jengeissä ja tappavat, valkoisilla on paljon rahaa. Myös uusnatsit ja homot saavat osansa ontuvasta huumorista. Elokuva on kokonaisuudessaan bisnesmiehen kärjistetty näkökulma asioista. On myönnettävä, että ilman näitä raakoja stereotypioita teos saattaisi jäädä hieman liian laimeaksi.

mainos

Huumori on läpi elokuvan hyvin mautonta ja yksinkertaista. Jos yli puolitoista tuntia kestävä, komediana esitelty elokuva saa naurahtamaan kunnolla vain kerran, voi sitä kutsua flopiksi. Juonenkäänteitä tästä antikomediasta löytyy yhtä paljon kuin viihdettä eli ei juurikaan. Teos on ulkonäöllisesti täysin samanlainen kuin lähes mikä tahansa muu amerikkalainen viihde-elokuva. Kirkkaat värit ja hulppeat maisemat viihdyttävät enemmän kuin itse juoni.

Get Hardia voisi suositella jenkkielokuvien ystäville, jotka eivät saa tarpeekseen American Pie -tyyppisistä komedioista. Tosin tämäkin olisi fanien aliarvioimista.

Get Hard
Ohjaaja: Etan Cohen
Ensi-ilta 1.5.2015
1 ja puoli tähteä

  • 18.5.2015