Taide

Konttiaukiolla katsellaan kissoja

Lukuaika: < 1 minuutti

Konttiaukiolla katsellaan kissoja

Teksti Mikko Siltanen

Yhdysvaltain Minneapolisissa järjestettävä Internet Cat Video Festival sai oman varjofestarin Helsinkiin, Kalasataman konttiaukiolle. Luvassa on peräti kolme tuntia internetin parhaita kissavideoita ja asiaan kuuluvia asuja.

Olen allerginen kissoille, joten en varsinaisesti välitä viettää aikaani niiden seurassa.

Kalasataman konttiaukiolla elokuun 30. päivä järjestettävä Varjokissavideofestivaali kuulostaa kuitenkin mielenkiintoiselta. Kukapa ei haluaisi katsella hellyttäviä eläinvideoita.

Samaa mieltä on myös festivaalin taiteellinen johtaja Liisa Kuusela. Idea tapahtumasta syntyi, kun kissahulluksi tunnustautuva Koivunen kuuli ystävältään Yhdysvalloissa järjestettävästä Internet Cat Video Festivalista, ja päätti pistää pystyyn oman varjofestarin.

”Aluksi oli tarkoitus katsoa erilaisia kissavideoita kotona kavereiden kanssa. Ajatus tuntui kuitenkin niin hauskalta, että lopulta päätimme laajentaa illanistujaiset oikeaksi festivaaliksi.”

Konttiaukiolla tullaan Kuuselan mukaan näkemään peräti kolme tuntia parhaita kissavideoita. Mitta tuntuu ainakin minusta huimalta, sillä filmipätkien keskimääräinen pituus on noin puoli minuuttia.

”Jonkinlainen väliaika saattaa tosiaan olla tarpeen. Kissa on kuitenkin niin erikoinen ja kiva eläin, että sitä jaksaa katsella pitempäänkin”, Koivunen sanoo.

Lopullista ohjelmistoa ei ole kuulemma vielä valittu, mutta se rakentuu hyvää tahtia. Mukaan mahtuu niin naukuvia kissoja, venytteleviä kissoja kuin leikkiviäkin kissoja. Illan mittaan palkitaan myös paras kissa-asu.

Taiteellinen johtaja suhtautuu ensimmäistä kertaa järjestettävän varjofestivaalin tulevaisuuteen rohkean optimistisesti.

”Voihan olla, että tapahtumasta tulee jättimäinen menestys, ja se järjestetään ensi vuonna Messukeskuksessa.”

Varjokissafestivaali Helsinki 2012 30.8. Helsingin Kalasatamassa, Konttiaukiolla kello 19–00. www.bermudahelsinki.com/event/varjokissavideofestivaali/

  • 28.8.2012