Ympäristöetsivien tutkimuksia

Lukuaika: < 1 minuutti

Ympäristöetsivien tutkimuksia

Tarkoituksemme oli nuuskia metsässä liikkujia ja selvittää, mihin tarkoitukseen he metsää käyttävät.

JOUDUIMME KULKEMAAN kielletyn työmaa-alueen halki, jotta pääsimme metsään. Osa metsämme puista oli hakattu ja alueella oli pieniä ja suuriakin koneita sekä putkia.

Tarkoituksemme oli nuuskia metsässä liikkujia ja selvittää, mihin tarkoitukseen he metsää käyttävät. Näimme metsässä sauvakävelijöitä ja kuntoilijoita. Oli myös kävelijöitä ilman sauvoja. Talvisin paikalla hiihdetään, muisti Linnea. Eräs lenkkeilijä kantoi mukanaan pussia, jossa oli punaisia marjoja (veikkaamme vadelmiksi). Myös sieniä metsästämme löytyy. Ihastelimme kärpässientä, jonka kaikki paitsi reittivastaava tiesivät myrkylliseksi. Näimme koirien ulkoiluttajia ja tietysti myös heidän koiriaan.

Hevosen kakka tiellä kertoi, että täällä ulkoilevat myös lähitallien ravurit. Näimme ison kasan katkottuja risuja. Päättelimme, että niistä voisi rakentaa majan. Metsässä voi leikkiä! Laitoimme silmät kiinni ja kuuntelimme tuulen suhinaa ja hiljaisuutta. Metsässä voi katsoa ja kuunnella kauneutta.

Terveisin Ympäristöetsivätoimisto Ihan pihalla (sihteeri Linnea 5 v., kiipeilyvastaava Ulpu 3 v., reittivastaava Armas 0,5 v. sekä vanhemmat)

MEIDÄN ETSIVÄTOIMISTOSSAMME kaikki on maahanmuuttajia. Olemme kotoisin Thaimaasta, Somaliasta, Virosta ja Venäjältä. Olemme todella innostuneita luonnontutkijoita ja samalla tutustumme kokonaan uuteen luontosanastoon. Näemme ensin luonnossa kasvin, puun tai eläimen ja sitten opettelemme sanan suomeksi. Jatkamme tutkimuksia lähes viikoittain koulumme lähimetsässä. Emme voi lähettää sinulle kuvaa itsestämme, sillä islaminuskoisista ei saa ottaa valokuvia.

Terveisin Ympäristöetsivätoimisto Pomppivat puput (Ismahan, Fadumo, Ikra, Mohamed, Simo, Pasinee, Sabrin, Fartuun, Kreattisak, Aleksander, Marou)

Tekstit ovat lasten ympäristöetsiväkerhojen Luonto-Liiton toimistolle lähettämistä kirjeistä.

Koonnut Minna Ertimo

  • 9.9.2009