Voiman TV-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman TV-liite

Voima suosittelee.

Sunnuntaisin YLE TV1: Silta (toinen tuotantokausi, Ruotsi/Tanska, 2013)

Hiukan yli-innostuneen kansainvälisen hypetyksen saattelemassa ruotsalais-tanskalaisessa rikossarjassa ei ole rikosrealismia nimeksikään, ja sen yhteiskunnallinen herkkyyskerroin heiluu rehellisellä verihumppatasolla. Silti on pakko myöntää televisiotuotannon suomalaisittain katsoen kadehdittavan korkea taso, jonka omaperäisiä kulmakiviä ovat tällä kertaa erottuva kuvasävytys, tarttuva tunnari ja Asperger-oirehtiva naispäähenkilö.

19.10. YLE TV2: Nanjingin verilöyly (Kiina, 2009)

Japanin kiinalaisiin siviileihin kohdistama vuoden 1937 laajamittainen sotilaallinen isku on usein läntisissä muisteloissa jäänyt toisen maailmansodan lähempänä sijanneiden julmuuksien jalkoihin. Chuan Lun käsikirjoittama ja ohjaama osin impressionistinen mustavalkoelokuva onnistuu tavoittamaan historiallisen tapahtuman merkityksellisyyden ohella paljon sodan silminnäkemisen kauheudesta ja sen viiltävästä esteettisyydestä.

2.11. YLE TEEMA: Annie Hall (USA, 1977)

Woody Allenin ehkä tärkeimmässä teoksessa maestro lyö pöytään koko repertuaarinsa stand up -komiikasta bergmanilaiseen ihmissuhdekoukerointiin. Elokuva on taiteellisesti aidon koskettava kokonaisuus, joka tarjoilee kattauksen eksistentiaalisesta pessimismistä romanttiseen nostalgiaan ja antisankarilliseen itseironiaan.

Koonnut Tuomas Rantanen

  • 9.10.2013