Voiman tv-liite

Television parhaat palat.

31.8. alkaen keskiviikkoisin FST: Vallan linnake (Tanska 2010)

Valikoiva televisiokuluttaja on jo aikaa sitten huomannut panostaa FST:n ohjelmistoonsa ammattitaidolla valikoimien laadukkaiden tanskalaissarjojen seuraamiseen, ja tässä suhteessa tuskin pettymystä tuottaa idealismia hylkivän politiikan ja kyynisen median vallankäyttöympäristöjä tutkiskeleva palkittu 10-osainen draamasarja.

25.9. YLE TV2: Naapurini Totoro (Japani 1988)

Maineikkaan Hayao Miyazakin ja Ghibli-studioiden ylittämättömiin klassikoihin kuuluu tämä realismia ja fantasiaa taiten yhdistävä animaatio, jossa tuberkuloosiin sairastuneesta äidistä huolta kantava pieni tyttö törmää hurmaavaan pörröiseen olentoon, jonka status vain pienen lapsen mielikuvitushahmona murtuu säpsähdyttävästi elokuvan koskettavassa avainkohtauksessa, jossa isosisko saa ensikontaktin olentoon sateisella bussipysäkillä.

28.9. alkaen keskiviikkoisin MTV3: Myytinmurtajien uudet jaksot

Adam Savagen ja Jamie Hynemanin nokkelasti ohjastama valistavan hauska käytännön fysiikkaa demonstroiva nikkarointiohjelma on edennyt jo kuudenteen, mutta tuskin viimeiseen tuotantokauteensa haastaen uteliaan innostuneella otteellaan paitsi kaiken maailman asiapenttiopetusohjelmat myös typeryydestä, vastuuttomuudesta ja pahanilkisyydestä brändin tehneet Duudsonit.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.