Voiman tv-liite

Teeveetarjonnan parhaat palat.

Sunnuntaisin YLE TV1: Uutishuone (Suomi, 2009)

Toisella kierroksella oleva draamasarja 1960-70-lukujen televisiouutisten maailmasta alleviivaa ihastuttavien yksityiskohtien varaan rakennetun epookin keskeltä sitä ajatonta totuutta, että toimittajuutta, kuten muutakin ammatillisuutta ohjaavat osaltaan yhteiskunnalliset olosuhteet, henkilöiden mukaan vaihteleva kunnianhimo ja kaikkinaiset arkielämän muuttujat.

Sunnuntaisin Fox: The Walking Dead (USA, 2010)

Robert Kirkmanin sarjakuvaan perustuva rujon väkivaltainen zombie-sarja muistuttaa ainakin laaja-alaisempaa televisiokatsojaa siitä, miten ensin kylmän sodan aikaisissa amerikkalaisissa scifi-leffoissa aggressiiviset valloittajat saapuivat ulkoavaruudesta eli Neuvostoliitosta, mutta ainakin hiukan itsekriittisemmässä zombie-genressä kollektiivisen uhan juuri paljastuikin alkuperältään kotikutoisemmaksi.

23.5. Yle Teema: Gomorra (Italia, 2008)

Roberto Savianon mafiaraporttiin perustuva Matteo Garronen elokuva kuvaa italialaisen järjestäytyneen rikollisuuden suhdetta sosiaaliseen kurjuuteen, talouden rakenteisiin ja ankeaan sakilaisuuteen niin vakuuttavasti, että se muistuttaa enemmän dokudraamaa tai Kieslowskin elokuvaa Lyhyt elokuva tappamisesta (Puola, 1988) kuin mafiaelokuvien oopperamaisia klassikoita.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.