Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman tv-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman tv-liite

Kuvaruudun herkut!

4.1. MTV3:Alien – kahdeksan matkustaja (USA, 1979). Kaikki ovat tietysti nähneet Ridley Scottin sekä scifi- että kauhu-elokuvien lajityyppien kuvakieltä ja muotoa pysyvästi muokanneen monsterifreskon ziljoona kertaa. Elokuvan omintakeisen eheä maailma muuttuu psykologiseksi siksi, että ulkoisen uhkan viimeisen päälle tuunattua esteettistä olemusta maltetaan pantata niin kauan, että piilotajunta ehtii älyn edelle.

Torstaisin klo 19 Subtv (uusinta sunnuntaisin klo 14.45): Mieheni on palkkionmetsästäjä. Tämän hetken kipeimmässä reality-sarjassa ”legendaarinen” palkkionmetsästäjä Duane ”Dog” Chapman pyörittää vaimonsa ja poikiensa kanssa alan perheyritystä Havaijilla. ”Livenä” esitettävien ”pidätysten” ohella Dog pitää gangstereille isällisiä kasvatuspuheita ja kiertää kouluissa kertomassa lapsille palkkionmetsästystyön eettisistä ulottuvuuksista. Tämä on mahdollista vain televisiossa.

21.1. YLE TV1: Ykkösdokumentti: Suomen Hevonen (ohjaus Heikki Koskela). Pari vuotta sitten Voimassa mietittiin mikä olisi lehdelle sopiva brändihahmo, johon kiteytyisi sellaisia arvoja, kuten sisukkuus, särmä, haastajuus, sympaattisuus, globalisaatiokriittisyys, kansallisuus ilman nationalismia, aikalaistietoinen retrohenkisyys ja lempeys lapsia kohtaan. Etsittiin kulttuurista vaihtoehtoa kulutushypelle ja statustelulle. Ehdimme jo hankkia esitysoikeuksia vanhalle dokumnettipätkälle, jossa väsymätön suomenhevonen kiskoo metsästä itseään painavampaa tukkikuormaa.

Tuomas Rantanen