Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman tv-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman tv-liite

Pistä muistiin, mitä kannattaa katsoa telkkarista.

5.4. YLE 1: Kristuksen kärsimyskertomus (USA, 2004). Pääsiäisen kunniaksi valtakunnan pääkanavalla esitetään Mel Gibsonin evankeliumi, joka pyrkii osoittamaan peittelemättömän väkivallan keinoin ja muinaisia kieliä käyttämällä, että Jeesuksen ristiinnaulitseminen todella oli historiallinen tapahtuma, mutta epäselväksi jää, mihin näin raakaa vakuuttelua lopulta tarvitaan.

13.4. YLE Teema: Kuolleiden intiaanien kosto (Saksa,1993). Henning Lohnerin ohjaama dokumenttielokuva zeniläisestä minimalismistaan ja haastavasta poikkitaiteellisuudestaan tunnetusta ja erityisesti hälyyn, outoihin ääniin ja hiljaisuuteen paneutuneesta säveltäjä John Cagesta.

Keskiviikkoisin Nelonen: Irtiottoja. Perustellusti uusittava Mikko Koukin ja Paavo Westerbergin huolella kirjoittama ja Aku Louhimiehen ohjaama 12-osainen draamasarja on onnistuneinta kotimaista televisiodraamaa pitkiin aikoihin siksi, että tarinoihin on uskallettu päästää riittävästi elämää sisään ja tuotantoportaassakin on tällä kertaa ilmeisesti uskottu, että joskus hyväkin voi mennä kaupaksi.

Tuomas Rantanen