Kirjoittanut Tuomas Rantanen

Voiman tv-liite

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman tv-liite

Telkkarin parhaat palat.

24.12. Nelonen: Truman Show (USA, 1998)
Nelosen valintana keskelle jouluaaton värivalojen räiskintää on australialaisen mestariohjaaja Peter Weirin Philip K. Dickin tarinalla Time Out of Joint (On aika sijoiltaan, Like 1996) ratsastava media- ja kaupallisuussatiiri, joka osoittaa niin sattuvasti kuinka tv:n tosielämä voikin olla tosi elämää, että jopa yleensä sietämättömän Jim Carreyn egotrippailukin alkaa tuntua koskettavan surumieliseltä.

9.1. alkaen YLE TV1: Taking the Flak (Englanti, 2009)
Jon Rolphin ja Adam Millerin BBC:lle ohjaama komediasarja sijoittuu keksityn afrikkalaisen Karibun valtion sisällissodan uutislähteiden ympäristöön ja siinä ivaillaan juuri niille kansainvälisen tiedonvälityksen pullonkauloille, epäilemättä sananmukaisillekin, joiden vaikutus todellisuudessa ohjaa myös omasta tietoyhteiskunnastaan niin ylpeiden suomalaisten globaalia maailmankuvaa.

20.1. YLE Teema: Žižek! (USA/Kanada, 2007)
Omintakeinen dokumentti vastikään Suomeen kiikutetun kulttuuri- ja kapitalismikritiikistään tunnetun slovenialaisen filosofin teemoista, mikä toimii myös johdantona seuraavalla viikolla alkavalle, maestron puhetta mukailevan hengästyttävästi aiheesta toiseen hyppelevälle, elokuvan kieltä koskevalle kolmiosaiselle sarjalle.

Tuomas Rantanen