Voiman lukijapalaute 9/12

Lukuaika: 2 minuuttia

Voiman lukijapalaute 9/12

Voiman lukijoilla on asiaa.

Poesia helsingiensis

Terve!

Tosi lyhyesti liittyen viimeisimmän Voiman Osuuskumma-juttuun, jossa Poesiakin mainittiin (mikä on aina toki superkivaa!).

Toisin kuin jutussa seisoi, Osuuskunta Poesia ole virallisesti jyväskyläinen vaan helsinkiläinen runokustantamo. Toki monia Poesian sisällöllisiä ja toimituksellisia toimintoja hoidetaan Jkl:stä käsin, mistä sekaannus on saattanut alunperin johtua.

Tammisen juttu Tytti Heikkisestä ja kirjastaan oli kokonaisuudessaan hienoakin hienompi. Toveruudella tervehtien,

Kimmo Kallio
OSK POESIA
Helsinki

_______________

Atomisodan edistäjät

Suunnaton kiitos Kikka Rytkösen köyhdytettyä uraania käsittelevästä artikkelista ja Marjatta Näätäsen Suomen uraanimonimetallikaivoksia käsittelevästä kolumnista (Voima nro 8)!

Emme tajua, kuinka vakavista asioista on kyse. Pöly, joka syntyy köyhdytetystä uraanista tehtyjen aseiden käytöstä on hiukkaskooltaan osin jopa bakteereja ja viruksia pienempää. Se ei jää aloilleen, vaan aloittaa maailmanlaajuisen, rajattoman ja loputtoman kulkunsa planeettamme pinnalla.

Euroopassa on käyty jo ensimmäinen atomisota, kun länsimaat selvittivät serbien ja albaanien kahinaa. Libyassa viimeksi räjähtivät köyhdytettyä uraania sisältävät DU-pommit kun valtaa vaihdettiin. Loppua ei ole näkyvissä.

Irakissa Fallujahin kaupungissa lääkärit neuvoivat naisia olemaan synnyttämättä, koska epämuodostumia oli luvassa niin paljon. Libanonin sodan pölyn laskeuduttua siitä saivat osansa naapurikansat. 40 vuoden ajan israelilaisten keskuudessa syntyvyystutkimusta tehnyt professori Christopher Busby arvioi, että 20 vuoden päästä israelilaiset eivät enää pysty lisääntymään.

Me suomalaiset edistämme näitä atomisotia, kun annamme kaivannaisammattilaisten kulkea pyöröovia työ- ja elinkeinoministeriöstä ulkomaisen kaivosyhtiön pestin kautta suomalais-saastuttavaan monimetalliuraanikaivokseen.

Voiko suunnatonta järjettömyyttä vastustaa vaaratta? DU-aseet tuotetaan Yhdysvalloissa, jonka presidentti Barack Obama allekirjoitti 31. joulukuuta 2011 kiistellyn NDAA-lain. Se sallii kansalaisten pidättämisen määräämättömän pitkäksi ajaksi ilman oikeudenkäyntiä.

Nina Seppälä

_______________

Kivoja pommeja ilman itsemurhia?

Terve!

Lehdessänne julkaistu professori Paul Rogersin artikkeli Kivoja pommeja ilman itsemurhia sisältää lukuisia virheitä. Sekä itsemurhaiskuista, niiden tekijöistä ja motiiveista että aseistettujen lennokkien käytöstä ja osumatarkkuudesta on julkaistu runsaasti tutkimuksia, jotka osoittavat Rogersin väitteet artikkelissa esittämät vääriksi.

mainos

Rogers näyttäisi ihannoivat itsemurhapommittajia ja halveksuvan aseistettuja lennokkeja. Sodankäyntitapojen arvottaminen on typerää. Molempia voidaan pitää asejärjestelminä, jolla on tiettyjä ominaisuuksia.

Itsemurhapommittajat toimivat vain hyvin harvoin vapaaehtoisesti, ainakaan siinä määrin miten vapaehtoisuus länsimaissa yleensä tulkitaan. Tavallisempaa on, että itsemurhapommittaja on pakotettu tehtävään hänen oman tai perheensä hengen uhalla. Iskujen tekijöitä on usein manipuloitu voimakkaasti tai aivopesty. Yleistä on myös, että itsemurhapommittajan räjähdevyön laukaisee kauko-ohjauksella joku muu kuin tämä itse.

Aseistettujen lennokkien ominaisuuksia käsittelevä oikea tieto on harvoin julkista. Julkisissa lähteissä lennokkien ominaisuuksia yleensä vähätellään voimakkaasti.

Vaikka professori Rogers on tunnettu rauhantutkija, ovat hänen teoksissaan ilmaisemansa väitteet usein ristiriitaisia ja jopa tarkoitushakuisia. Tosiasioiden soisi kuitenkin olevan kohdallaan, myös Voima-lehdessä.

Nimimerkki

_______________

Miljoona ruusua

Ruusuja Paula Kultanen Ribasin kolumneille! Aiheet ovat aina mielenkiintoisia ja teksti sujuvaa. Siis kiitoksia Paulalle!

Sanna Kolehmainen

_______________

Kiitokset aallon etsijältä Marjo Jääskälle

Kiitos arviostasi Viimeiset tyrskyt.

Vihdoin palaute henkilöltä, joka ei paljon innostunut kirjastani Aallon etsijän päiväkirja. Antoi ajattelemisen aihetta.

Hyvää loppusyksyä.

Santtu, virallisemmin Santeri Niittyaro

_______________

Sinkut

Millonkas ne teidän sinkkupileet olikaan?

Uneton Helsingissä

Toimitus vastaa: Ideatyöryhmämme on vaikeuksissa: miten järjestää sinkkubileet, jotka eivät ole nolot – ja joihin ei tule pelkästään heteronaisia? Otamme ehdotuksia vastaan osoitteessa voima@voima.fi.

mainos

_______________

Toivottavasti lehti ilmestyy

Moi! Sivulla fifi.voima.fi/toimitus lukee, että toimitus lomailee 6.8. saakka. Toivottavasti lehti kuitenkin ilmestyy normaalisti talvellakin, vaikka olette päättäneet ottaa rennosti.

Kiitoksia hienosta lehdestä!

Matti Koistinen

Toimitus vastaa: toimitus ottaa rennosti töissä.

  • 2.11.2012