Voima testaa Lipposen lapset

Lukuaika: 2 minuuttia

Voima testaa Lipposen lapset

Paatunut nuorisokokoomuslainen Pekka Mattila testaa demarien puheenjohtajaehdokkaat.

Viiden kopla Paatunut nuorisokokoomuslainen Pekka Mattila testaa demarien puheenjohtajaehdokkaat ja pisteyttää kilpaviisikon ruiskukin sen mukaan, miten hyvin he jo ilman erillisvalmennusta istuvat tulevaan sinipunayhteistyöhön.

Monien liemien Arja Alho

Veteraanikansanedustaja ja tohtori Arja Alho hakee jälleen uutta nousua. Lannistumattomuuspisteillään yltää jo Cherin ja otteeltaan lipsuneen Väyrysen kantaan.

TAITO: Ehkä jo liiankin monessa liemessä keitetty mutta kieltämättä kokenut vaihtoehto. Kasvanut puolueensa johtavaksi reaalipoliitikoksi, jonka ajatuksista osan voi nykyään jo kokoomuslainenkin allekirjoittaa. Ansiot ammoisen piikatyöryhmän vetäjänä jäivät silti kesken.

ASENNE: Reippaan populistinen ote sopii päivän poliittiseen ilmastoon, mutta kaipaako rividemari rauhan vuosien jälkeen sittenkään aitoa puoluedemokratiaa. Muodostaa Jaakonsaaren kanssa dynaamisen Don Quijote ja Sancho Pancho -valjakon.

TYYLI: Taattua demarilinjaa, joskin matkaa Mönkäreen turkkieleganssiin on. Sulautunee silti vaivatta eurooppalaisille sosialistifoorumeille.

PÄHKINÄNKUORESSA: Testin kärkijoukkoa.

Neljä ruiskukkaa.

_______________

Jokamiesluokan Tuula Haatainen

Kuka, kuka? Väritön opetusministeri tarjoaa jokamiesluokan ratkaisun, joka ei pelota eikä sytytä ketään.

TAITO: Ajaa härkäpäisesti sairaanhoitajien muuntokoulutuksen jatkamista vaikka opinhaluisia ei tahdo riittää vanhoillekaan paikoille. Samalla, kun yliopistot kärvistelevät rahapulassa, ammattiopistoilla… ei kun siis -korkeakouluilla on varaa televisiomainontaan. Tulokset puhuvat puolestaan.

ASENNE: Onko joku nähnyt? Hyvinvointia kaikille ja panoksia vanhusten, lasten ja työikäisten palveluihin tulonsiirtoja unohtamatta on vahva arvaus.

TYYLI: Sama puoluetoimiston stylisti kuin Alholla.

PÄHKINÄNKUORESSA: Turvallinen perhemalli.

Kolme ruiskukkaa.

_______________

Sutki mediapeluri Eero Heinäluoma

Demarien puoluesihteeri ei jätä työnantajapoolia kylmäksi. Taustajoukoista löytyy SAK:n rautakouraeliitti, jota naisvaltaiset liitot ymmärryksen puutteessa peesaavat.

mainos

TAITO: Demarien armoitettu spin doctor ja mediapelaaja, joskin tekstitys löytyy vain ensimmäisellä kotimaisella.

ASENNE: Paperimiesten ehdoista pidetään kiinni viimeiseen telaan ja hylsyyn asti, luottaa Kiina-ilmiön torjunnassa yleissitovuuden henkeen, vappuisin työttömille luvassa reipasta marssia ja solidaarisuustarjouksia.

TYYLI: Solmio lienee Kiljavan opiston kurssimuisto.

PÄHKINÄNKUORESSA: Ei herätä luottamusta.

Kaksi ruiskukkaa.

_______________

Venkoileva kamreeri Johannes Koskinen

Oikeusministeri Koskista voisi päällepäin luulla kepulaiseksi isännäksi. Puheenjohtajaehdokkuus lienee kansalaisvelvollisuus, ja into on sen mukainen. Pienellä virittelyllä kierroksia löytyisi lisää.

TAITO: Selviytynyt tahriutumatta useiden vaalien yli, eikä poliittisista virkanimityksistäkään ole kohistu.

ASENNE: Samaa sukupuolta olevien rekisteröitymiselle saatiin mahdollinen kyllä, lievä varaus sekä ehdollinen kieltäymys, yleisö kärttää dramaattista kannanottoa myös naisparien hedelmöityshoitoihin.

TYYLI: Demarieleganssin valioliigaa, virkamiesmäisyys auttanee kestoministeriä maastoutumaan toimitalon kalustoon.

PÄHKINÄNKUORESSA: Testivoittaja!

Viisi ruiskukkaa.

_______________

Ikuinen lupaus Erkki Tuomioja

Ulkoministeri Tuomioja on edustanut puolueen nuorta radikaalia polvea jo neljän vuosikymmenen ajan. Pääomiensa turvaama suurlähetystön sisäköiden kasvatti kannattaa palkoillaan elävien kansalaisten tuloerojen tasausta.

TAITO: Älyn terävyyttä ei kiistä kukaan, mutta versionpäivitykset ovat tainneet jäädä väliin.

Muodostaa yhdessä istuvan presidentin kanssa ulkopoliittisen muuttumattomuuden jämerän akselin.

ASENNE: Kun maailma nyppii, nettikolumni lohduttaa. Liberaalisuus tosin rajoittuu 1970-luvun sosiaalivaltion teeseihin. Jäärälinjan vasemmistodemari on porvarin kauhu.

TYYLI: Onko puku muisto Prahan keväältä? Erottautuu huippukokouksen lounaalla oranssilla mainoslippiksellään. Arroganssi kai oikeuttaa olemaan piittaamatta habituksesta, vaikka asema sitä vaatisi. Helmenkalastajan painajainen.

mainos

PÄHKINÄNKUORESSA: Todellinen katastrofi valinta.

Yksi ruiskukka.

_______________

Pekka Mattila

  • 9.9.2009