Viiksikarvojen värinää

Lukuaika: < 1 minuutti

Viiksikarvojen värinää

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Wes Anderson on tunnettu omalaatuisten hahmojen kansoittamista komedioistaan, joissa hiljaisen vaivaannuttavat tilanteet sekoittuvat mustaan huumoriin. Arvostelussa elokuva The Fantastic Mr. Fox – Kekseliäs kettu.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Wes Anderson on tunnettu omalaatuisten hahmojen kansoittamista komedioistaan, joissa hiljaisen vaivaannuttavat tilanteet sekoittuvat mustaan huumoriin.

Fantastic Mr. Fox on Andersonin debyytti animaatio-elokuvaohjaajana. Elokuvassa on käytetty perinteistä stop-motion-tekniikkaa, johon on kekseliäällä tavalla yhdistetty sarjakuvalle tyypillisiä elementtejä. Yhdistelmä toimii ilahduttavana vaihteluna viimeistä ihohuokosta myöten silotelluille tietokoneanimaatioille. Andersonille tyypilliset hienovaraisesti virittyvät koomiset tilanteet eivät kuitenkaan pääse täyteen kukoistukseen nopeatempoisessa nukkeanimaatiossa.

Seikkailun henkilökaarti muodostuu Kaislikossa suhisee -filmatisoinnin hahmoja ulkomuodoltaan muistuttavasta poppoosta. Keskiössä on kettuperheenisä ja kanavaras Mr. Fox (äänenä George Clooney), jonka hallitsematon sisäinen luonto aiheuttaa ongelmia koko sivistyneelle eläinyhteisölle. Erikoismaininnan ansaitsee isänsä hyväksyntää tavoitteleva Ash, jonka sukasta kyhättyyn kommandopipoon kiteytyy kaikki, mikä Andersonin elokuvissa on niin hauskaa. (NK)

Wes Anderson: The Fantastic Mr. Fox – Kekseliäs kettu. Ensi-ilta 26.3. 4 tähteä.

Ninni Kairisalo

  • 30.3.2010