Venäjä tarkkailee

Venäjä tarkkailee

Oksana Tshelysheva toimi varapuheenjohtajana Venäläis-tšetšenialaisessa ystävyysseurassa (RCFS), joka pääsi Venäjän korkeimman oikeuden laatimalle ääriaineslistalle muun muassa Talebanin ja al-Qaidan kanssa. RCFS lakkautettiin vuonna 2006.

Viime vuonna RCFS rekisteröitiin Suomessa järjestön toimintaedellytysten säilyttämiseksi ja tuen osoittamiseksi. Turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan RCFS:n rekisteröiminen Suomessa on ”levottomuutta herättävää”.

RCFS:n Venäjällä rekisteröity seuraaja, Nizhny Novgorodin suvaitsevaisuutta edistävä säätiö, on saanut tuta osansa viranomaisten painostuksesta. Helmikuun lopussa suvaitsevaisuussäätiölle ilmoitettiin uudesta rikossyytteestä, nyt ”laittoman kirjallisuuden tuomisesta Nizhny Novgorodin alueelle”.

Työntekijöille ei ole kerrottu, mitä laittomalla kirjallisuudella tarkoitetaan.

Venäjän parlamentin ylähuoneen varapuhemies Alexander Torshin sanoi huhtikuussa, että Venäjä tarkkailee myös ulkomaisia järjestöjä ja Euroopassa järjestettäviä tapahtumia. Lisäksi Venäjä tiukentaa ääriaineksiksi tulkittua aineistoa julkaisevien internetsivujen valvontaa.

Anu Harju

Kommentoi Facebookissa

Anu Harju

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.