Vapaa Palestiina toi potkut

Ranskalainen Zeyneb D. on joutunut erotetuksi koulustaan kolmeksi päiväksi. 16-vuotiaalla yläastelaisella oli 29.1. ollut yllään Free Palestine -t-paita.

Ranskalainen Zeyneb D. on joutunut erotetuksi koulustaan kolmeksi päiväksi. 16-vuotiaalla yläastelaisella oli 29.1. ollut yllään Free Palestine -t-paita.

Zeyneb D. oli pukenut paidan protestiksi, sillä edellisellä päivänä Venäjän historiaa koskeneella tunnilla opettaja oli alkanut ylistää Israelin siirtokuntien laajentamista.

Kun Zeynebilla oli ollut seuraavana päivänä Palestiina-paita, opettaja oli sättinyt häntä luokan edessä vaatien häntä peittämään paidan tai poistumaan luokasta. Zeyneb lähti, ja opettaja oli jatkanut palestiinalaisaktivistien haukkumista käyttämällä täysin alatyylisiä ilmauksia. Myöhemmin Zeynebin kotiin tuli ilmoitus, että hänet erotetaan kolmeksi päiväksi, koska ”oli ilman lupaa poistunut tunnilta”. Myöhemmin koulu ilmoitti, että syynä oli poliittinen kiihotus. Opettajan ”opetuksesta” ei mainittu mitään.

Tapaus koettelee Lyonin lähellä sijaitsevaa pikkukaupunkia. Ranskassa on laaja solidaarisuuskampanja menossa Zeynebin tukemiseksi.

Heikki Jäntti

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 1.3.2010

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.