Kirjoittanut Hannele Huhtala

Vantaa <3 Helsinki

Lukuaika: < 1 minuutti

Vantaa <3 Helsinki

Mielikuvia Vantaasta.

TEATTERI Mielikuvia Vantaasta: siellä ei ole keskustaa, siellä ei ole mitään nähtävyyksiä, kaupungintalo on pieni, sinne ei pääse millään ja jos sinne pääsekin, sieltä ei pääse enää julkisilla pois. Entä Helsinki? Etelä-Suomen helmi, merenrantaa, Eduskuntatalo ja muut komeat rakennukset. Miten Vantaa voisikaan olla hullaantumatta tähän kaikkeen ihanuuteen?

Vantaan Näyttämön ja Tikkurilan Teatterin yhteisproduktiossa pääkaupunkiseudun kuntaliitos on pistetty kauniiseen pukuun: nuorten väliseen kisailevaan rakastumiseen. Espoo ei voi uskoa, että Vantaa saa vieteltyä Helsingin. Siinä on näytelmän jännite, jota maustetaan citykaneilla, kaupunginosien kohtaamisilla ja kaupunginvaltuuston tapaamisilla. Onhan se huvittavaa nähdä rähjäiset Korso ja Hakunila oma pullo eväänä samoissa juhlissa kuin hienostuneet Eira ja Kruununhaka.

Teksti on syntynyt näyttelijöiden Vantaata koskevien tarinoiden ja mielipiteiden, Vantaan historian ja ajankohtaisten lehtileikkeiden sekä kaupunginhallituksien pöytäkirjojen pohjalta. Syksyn näytöksissä pääsee aitoon vantaalaiseen tunnelmaan: teatteri on navetassa.

Tahdotko Sinä? Vantaan Näyttämön ja Tikkurilan Teatterin yhteisproduktio, esityksiä Vantaan Näyttämön Navethaliassa 28.11. asti & lisää näytöksiä keväällä Vernissalla.

Hannele Huhtala