Valuuttarahasto valuuttapulassa

Lyhyesti: Kansainvälisen valuuttarahaston talous on kriisissä, koska sen tulot ovat romahtaneet useiden kehitysmaiden – kuten Brasilian, Argentiinan ja Indonesian – maksettua etuajassa velkansa pois.

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) työryhmä julkisti taannoin raportin, jossa arvioidaan IMF:n rahoituspohjaa tulevaisuudessa. Rahaston talous on kriisissä, koska sen tulot ovat romahtaneen useiden kehitysmaiden – kuten Brasilian, Argentiinan ja Indonesian – maksettua etuajassa velkansa pois. Ratkaisuksi ongelmaan tarjotaan rahaston osittaista myyntiä maailmanmarkkinoille. Saadut varat voitaisiin sijoittaa siten, että rahaston toiminta jatkuisi korkotulojen turvin. Kullan rahastolle ovat lahjoittaneet sen perustajamaat, joista osa suhtautuu melko nuivasti kultavarannon dumppaamiseen. Viime vuosina IMF on myös saanut kovan kilpailijan Kiinasta, joka luotottaa aktiivisesti kehitysmaita.

www.kepa.fi, www.imf.org

Jari Tamminen

Kommentoi Facebookissa

Jari Tamminen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.