Kirjoittanut Jari Tamminen

Vain elokuva puuttuu

Lukuaika: < 1 minuutti

Vain elokuva puuttuu

Arvostelussa teos Star Wars: Klassikot – Imperiumin varjo.

Vuonna 1996 George Lucas valmistautui julkaisemaan alkuperäisen Tähtien sota -trilogian ehostettuna uusilla erikoistehosteilla. Harjoitellakseen übertuotteistetun leffan julkaisua kaikkine oheiskrääsineen Lucasfilm lanseerasi ennen leffoja Shadows of the Empiren. Mittavan tuoteperheen keskiössä on romaani ja sen sarjakuvasovitus. Lisäksi kauppojen hyllyille löysivät tiensä konsoli- ja roolipelit, leluja ja ihan virallinen soundtrack-cd.

Nyt, 14 vuotta myöhemmin, Imperiumin varjo -sarjakuva-albumi julkaistaan suomeksi. Sarjakuvan tapahtumat sijoittuvat elokuvien Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu väliin ja menevät osittain niiden kanssa päällekkäin. Albumi valottaa, mitä tapahtui kaikille tuttujen tarinoiden kulisseissa ja on laadultaan keskivertoa parempaa Star Wars -sarjakuvaa. Ei lähelläkään Dark Empireä, mutta parempaa kuin moni kura, mitä markkinoille on dollarin kuvat silmissä puskettu.

Viime aikoina huhut uudesta Tähtien sota -elokuvatrilogiasta ovat nostaneet päätään. Lucas on odotetusti kieltänyt kaiken. Tosin elokuvia ennen yleisön verkkokalvoille pitäisi saada ensi vuodeksi luvattu näytelty tv-sarjakin.

Star Wars: Klassikot – Imperiumin varjo. Readme.fi 2010. 420 s. Neljä tähteä.

Jari Tamminen