Uudet idolit

Lukuaika: < 1 minuutti

Uudet idolit

Nykyisin idoleita ovat muutkin kuin popparit ja futistähdet.

Ausseissa, Melbournessa asuvat kaverukset Hugo Farrant ja Giordano Nanni väsäävät kotistudiossaan Juice Rap News -uutissatiiria.

Siinä käsitellään nasevien rap-sanoitusten ja humoristisen tyylin avulla ajankohtaisia, lähinnä poliittisia ja sosiaalisia skandaaleja. Uusin teos on nimeltään Whistleblower. Se kertoo kohutusta NSA:n tietovuodosta.

The Guardianin toimittaja Glenn Greenwald ratsastaa ritarin haarniskassa Monty Python -tyyliin räp-toimitukseen, ja antaa tiedotteen NSA:n entisen työntekijän Edward Snowdenin vuotamista tiedoista NSA:n Prism-ohjelmasta.

Näyttelijöiden esittämä vieraskasti, muun muassa Facebookin luoja Mark Zuckerberg, Edward Snowden itse ja fiktiivinen kenraali Baxter, saavat aikaan sairaalla tavalla huvittavan, mutta provosoivan paketin tietovuodosta.
”Prism? Koskaan kuullutkaan siitä systeemistä… Jooh, mekin pyöritämme ohjelmaa, mutta kutsumme sitä fasismiksi”, ylimielinen Zuckerberg räppää.

Juice Rap News perustuu huumoriin, mutta sen kannanotot ovat kritiittistä analyysia, joka saa ihon kananlihalle. Eikä intohimolla tehty räpäytys haittaa lainkaan.

Aleksi Kanko

  • 1.7.2013