Tuunausta tumpeloille

Outi Pyy: Trashion! Atena 2012. 122 s.

Jo takakansitekstissä julistetaan Trashion!:in olevan kirja kärsimättömille tuunaajille. Sopii minulle siis. En nimittäin varmasti ole ainoa, joka haluaisi pukeutua yksilöllisesti, mutta jolla on traumat peruskoulun käsityöntunneilta.

Outi Pyy myöntää esipuheessa olevansa luomisvimmaisuudestaan huolimatta keskinkertainen ompelija, mikä tuntuu armahdukselta. Mukavuudenhaluinen kirjoittaja suosittelee yksinkertaisia työskentelytapoja ja muistuttaa, että ”ei ole virheitä, vain odottamattomia lopputuloksia”.

Muotia rakastavalle eettiselle kuluttajalle kirja on taivaan lahja. Kestävää pukeutumista arvostava Pyy neuvoo hankkimaan materiaalit kierrätyskeskuksista ja hyödyntämään kaikkea, mikä löytyy omasta tai kaverin garderoobista. Vanhojen kaapin pohjalle hylättyjen vaatteiden uusiokäyttö on ympäristöteko, ja itse kustomoitua vaatetta arvostaa aivan toisella tavalla kuin ketjuliikkeen sarjavalmistettua halpatuotetta.

Trashion! on inspiroiva ja kannustava. Se tekee sen, minkä tällaisen kirjan pitääkin: amatöörin tekee mieli tarttua saksiin.

Outi Pyy: Trashion! Atena 2012. 122 s. Neljä tähteä.

Ota aikaa itsellesi

Anna Kankaanpää

Kommentoi Facebookissa

Liity rauhanarmeijaan
voima
  • 6.11.2012

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.