Toinen jalka paitsiossa

Arvostelussa Ole Christian Madsenin elokuva River Plate & Boca Juniors.

Superclásicoksi kutsutaan Argentiinan jalkapallopääsarjan kiihkeää paikallisottelua River Platen ja Boca Juniorsin välillä. Ole Christian Madsenin samannimisessä elokuvassa käydään kyllä matsissakin, mutta sen pääpaino on silti enemmän parisuhteiden paitsioansoissa ja kantapääkikoissa.

Tragikoomisessa elokuvassa keski-ikäisyytensäkin suhteen hukassa oleva viinikauppias lähtee poikansa kanssa etsimään vikkeläjalkaisen futarin mukaan kadonnutta vaimoaan. Jalkapallo pyörii elokuvassa hiukan turhan oloisena kehyksenä, mutta eri kulttuurien kohtaamisessa saadaan irti paljon elämänmakua.

Mustasukkaisuuden ja itsesäälin ansat vaanivat, mutta eivät sittenkään suista syövereihinsä. Parisuhteiden karikot, ikääntyminen, rakastumisen kipeä kaikkivoipaisuus, itsekunnioituksen huojuvat rakennustelineet ja toveruuden palkitsevuus maalautuvat melko tuoreestikin.

Elämä on sittenkin enemmän kuin jalkapalloa.

Ole Christian Madsen: River Plate & Boca Juniors. Ensi-ilta 16.12. Kolme tähteä.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.