Toimi toisin

Lukuaika: < 1 minuutti

Toimi toisin

Arvostelussa Richard Wisemanin teos Revi tämä kirja.

Onnelliseksi tulee hymyilemällä, itsevarmaksi seisomalla ryhdikkäästi ja jännittämällä lihaksia tarmokkaasti, väittää psykologian professori Richard Wiseman kirjassaan Revi tämä kirja. Teos antaa huutia arkiajatteluun juurtuneelle käsitykselle siitä, että muuttaakseen elämäänsä on ensin muutettava ajatteluaan.

Kirjassa esitellään joukko filosofi William Jamesin teoriaan pohjautuvia tutkimuksia, jotka osoittavat, että ajatukset ja tunteet voivat olla seurausta kehollisesta toiminnasta – ilmeistä, eleistä ja liikkeistä – eikä päinvastoin. Käyttäytymällä masentuneen, vihaisen tai rakastuneen tavoin voi olonsa saada todella tuntumaan alakuloiselta, agg-ressiiviselta tai rakastuneelta.

Rennosti kuvailtujen tutkimustulosten lisäksi kirja sisältää havainnollisia, uuteen elämään ja muutokseen johdattavia ”irti vanhasta” -harjoituksia ja vinkkejä.

Revi tämä kirja on miellyttävän letkeäksi mutta ei aivan tyhjänpäiväiseksi popularisoitua psykologiaa. Huumorin ja harjoitusten aiheuttama reaktio riippuu tosin lukijasta. Itseäni vitsit huvittivat, mutta tehtävät tuntuivat typeriltä.

Richard Wiseman:
Revi tämä kirja.
Atena 2014. 358 s.

3 tähteä.

Marjo Jääskä

  • 3.9.2014