Kirjoittanut Jari Tamminen

Todella rankkaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Todella rankkaa

Kalenteri: Hempan pumpun laulaja Mertsi Palmroth voitti kehitysvammaisten Euroviisut jo vuonna 1998. Nyt bändi juhlii 30-vuotista uraansa Tampere-talossa 12.4.

KONSERTTI Heavy on suositumpaa kuin koskaan ja vihaisia miehiä lähetetään hirviöiden viitoittamalle tielle Euroviisuihin. Siinä vaiheessa kun rankat äijät lähetetään eurohumppakisaan voidaan ainakin todeta, että rockin yhteiskunnallinen kapina vetelee viimeisiä henkäyksiään.

Jos haetaan todellista kapinaa, kannattaa kääntää katse Nokian suuntaan. 30-vuotisjuhliaan viettävä nokialainen yhtye Hempan Pumppu on haastanut yhteiskunnallisia asenteita koko olemassaolonsa ajan. Kehitysvammaisista muusikoista koostuva yhtye on rakentanut siltoja erilaisten ihmisten väliin ja menestynyt siinä ohessa eurokentilläkin.

Yhtyeen laulaja Mertsi Palmroth voitti kehitysvammaisten Euroviisut jo vuonna 1998.

Jos joku nyt kuitenkin haikailee hirviöiden perään, niin ei syytä huoleen. Hempan Pumpun juhliessa pyöreitä vuosiaan Tampere-talossa voi sen käytävillä törmätä talon komendanttiin Kalervo Kummolaan. Melko mörökölli monien mielestä.

Hempan Pumppu 30 v.-juhlakonsertti Tampere-talossa 12.4.

Jari Tamminen