There exists no accidents

Kuvakuva: Heini Ahon Crime of Passion -näyttelyssä kollaasivalokuvia.

VALOKUVA Työskentelin maalis–huhtikuun HIAPin residenssissä Pyreneiden korkeilla vuorilla, noin kahdenkymmenen asukkaan pienessä vuoristokylässä, Farrerassa.

Jylhät vuoret ja niiden mahtava yksinäisyys nostattivat esille luovuttamisen ja hyväksymisen tärkeyden.

Lavastin valokuvista leikatuilla hahmoilla tilanteita ja tapahtumia kuvaamaan rakkauden ja kuoleman asetelmia. Pysäytetty videokuva There exists no accidents pyrkii tasapainoon ja ymmärrykseen onnettomuden kaoottisesta tilanteesta.

Vuoret ja kuolleiden lehmien ympärillä kaartelevat korppikotkat loivat uskottavan ilmapiirin meditatiiviselle palojen yhdistelylle ja oman todellisuuden haurauden hyväksymiselle.

Crime of Passion -näyttelyssä on esillä kollaasivalokuvia ja -videoita, fantasiamaisemia rakennettuna todellisuuden pienistä fragmenteista. Kuvassa stillkuva lavastusvideosta Heartbreaking views, 2008. Näyttely Turun valokuvakeskus Perissä 14.9. asti, ti–pe 12–18, la–su 12–17.

Heini Aho

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.