Terveysherkkuja

Lukuaika: < 1 minuutti

Terveysherkkuja

Arvostelussa Karita Tykän, Sanna
Ala-Seppälän & Ulla-Maija
Lähteenmäen kirja Raakaa ja
makeaa. Herkullisimmat
raakajälkiruoat.

Raakaruokaan on houkuttelevinta tutustua makeiden ihanuuksien avulla. Kuumentamatta ja prosessoimattomista raaka-aineista valmistettavia terveellisiä vaikkakaan ei aina kevyitä herkkuja löytyy esimerkiksi ex-missi Karita Tykän keittokirjasta Raakaa ja makeaa.

Suhtauduin kirjaan hitusen epäluuloisesti, mutta asenteellisuuteni sai nenilleen. Reseptit tuntuvat muutamia epätarkkuuksia lukuun ottamatta toimivilta, ja komeissa, sivun kokoisissa kuvissakin pääasia on ruoka.

Suklaa, konvehdit ja muu karkkiosasto painottuu ehkä vähän liikaa, niitä on ohjeista melkein puolet. Smoothieita taas kaipasin lisää. Toisaalta pirtelö on tyypillisesti laitetaan-mitä-kaapissa-on-ruoka, eikä tarkkoja raaka-ainelistoja välttämättä tarvita.

Kirjassa ihastuttaa aloittelijankin huomioiva yksinkertaisuus. Melkein kaikki raaka-aineet löytyvät ainakin isommasta ruokakaupasta, eikä tehosekoitinta ja monitoimikonetta kummallisempia laitteita tarvita. Selkeitä ovat myös sisällysluettelo sekä kirjan loppuun kootut raaka-aine- tietoiskut ja valmistusniksit.

Testaamastani sitruunamoussesta tuli ohjeen mukaan tehtynä rakenteeltaan aika löysää, mutta maku oli hurmaava. Hotkaisin 2–4 henkilölle ajatellun annoksen yhdeltä istumalta.

Karita Tykkä & Sanna
Ala-Seppälä & Ulla-Maija
Lähteenmäki: Raakaa ja
makeaa. Herkullisimmat
raakajälkiruoat.
Tammi 2014. 144 s. 4 tähteä.

Marjo Jääskä

  • 4.6.2014