Teiniangstia São Paulossa

Laìs Bodanskyn The Best Things in The World -elokuva pohdiskelee sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon.

The Best Things in The World -elokuvaa (As Melhores Coisas do Mundo, 2010) katsoessa hämmentyy siitä, miten teinielämää kuvataan samojen kliseiden kautta on elokuva sitten Pohjois- tai Etelä-Amerikasta tai vaikka Suomesta.

Käsittelyyn pääsevät teemat siitä, kuka saa pussata ketä, voiko tyttöihin tehdä vaikutuksen soittamalla kitaraa ja miten koko yläaste on jakautunut fiksuihin nörtteihin ja sitten niihin ei-niin-fiksuihin. Jos kaikki puhkeaisivat laulamaan, luulisi katsovansa portugaliksi dubattua Glee-sarjaa.

Brasilialaisen Laìs Bodanskyn ohjaama elokuva pohdiskelee pohjoisamerikkalaisia vastineitaan syvemmin sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon, ja sen myötä sitä, millä syillä joutuu kouluyhteisön ulkopuoliseksi.

Elokuva on myös roisimpi, alkukohtauksessa 15-vuotiaat teinit vierailevat bordellissa. Sitä ei näe usein lasten ja nuorten elokuvien parhaanakin palkituissa teoksissa.

Ja tietenkin, kuten Hollywood-vastineissaan, myös São Paulossa loppu on onnellinen.

Kliseistään huolimatta tämäkin elokuva on virkistävä poikkeus Finnkinon tarjoamassa tasaisessa Hollywood-massassa.

Latinalaisamerikkalaista & Karibian alueen elokuvaa esittelevä Cinemaissí-festivaali 18.–21.10. Helsingin Maximissa, Andorrassa & Kino Engelissä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.