Kirjoittanut Hannele Huhtala

Teiniangstia São Paulossa

Lukuaika: < 1 minuutti

Teiniangstia São Paulossa

Laìs Bodanskyn The Best Things in The World -elokuva pohdiskelee sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon.

The Best Things in The World -elokuvaa (As Melhores Coisas do Mundo, 2010) katsoessa hämmentyy siitä, miten teinielämää kuvataan samojen kliseiden kautta on elokuva sitten Pohjois- tai Etelä-Amerikasta tai vaikka Suomesta.

Käsittelyyn pääsevät teemat siitä, kuka saa pussata ketä, voiko tyttöihin tehdä vaikutuksen soittamalla kitaraa ja miten koko yläaste on jakautunut fiksuihin nörtteihin ja sitten niihin ei-niin-fiksuihin. Jos kaikki puhkeaisivat laulamaan, luulisi katsovansa portugaliksi dubattua Glee-sarjaa.

Brasilialaisen Laìs Bodanskyn ohjaama elokuva pohdiskelee pohjoisamerikkalaisia vastineitaan syvemmin sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon, ja sen myötä sitä, millä syillä joutuu kouluyhteisön ulkopuoliseksi.

Elokuva on myös roisimpi, alkukohtauksessa 15-vuotiaat teinit vierailevat bordellissa. Sitä ei näe usein lasten ja nuorten elokuvien parhaanakin palkituissa teoksissa.

Ja tietenkin, kuten Hollywood-vastineissaan, myös São Paulossa loppu on onnellinen.

Kliseistään huolimatta tämäkin elokuva on virkistävä poikkeus Finnkinon tarjoamassa tasaisessa Hollywood-massassa.

Latinalaisamerikkalaista & Karibian alueen elokuvaa esittelevä Cinemaissí-festivaali 18.–21.10. Helsingin Maximissa, Andorrassa & Kino Engelissä.

Hannele Huhtala