Teiniangstia São Paulossa

Laìs Bodanskyn The Best Things in The World -elokuva pohdiskelee sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon.

The Best Things in The World -elokuvaa (As Melhores Coisas do Mundo, 2010) katsoessa hämmentyy siitä, miten teinielämää kuvataan samojen kliseiden kautta on elokuva sitten Pohjois- tai Etelä-Amerikasta tai vaikka Suomesta.

Käsittelyyn pääsevät teemat siitä, kuka saa pussata ketä, voiko tyttöihin tehdä vaikutuksen soittamalla kitaraa ja miten koko yläaste on jakautunut fiksuihin nörtteihin ja sitten niihin ei-niin-fiksuihin. Jos kaikki puhkeaisivat laulamaan, luulisi katsovansa portugaliksi dubattua Glee-sarjaa.

Brasilialaisen Laìs Bodanskyn ohjaama elokuva pohdiskelee pohjoisamerikkalaisia vastineitaan syvemmin sosiaalisen median ja blogitekstien vaikutusta nuorisoon, ja sen myötä sitä, millä syillä joutuu kouluyhteisön ulkopuoliseksi. Mainos (teksti jatkuu alla)

Elokuva on myös roisimpi, alkukohtauksessa 15-vuotiaat teinit vierailevat bordellissa. Sitä ei näe usein lasten ja nuorten elokuvien parhaanakin palkituissa teoksissa.

Ja tietenkin, kuten Hollywood-vastineissaan, myös São Paulossa loppu on onnellinen.

Kliseistään huolimatta tämäkin elokuva on virkistävä poikkeus Finnkinon tarjoamassa tasaisessa Hollywood-massassa.

Latinalaisamerikkalaista & Karibian alueen elokuvaa esittelevä Cinemaissí-festivaali 18.–21.10. Helsingin Maximissa, Andorrassa & Kino Engelissä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa
Hannele Huhtala